Het Belang van Limburg

Lotto verlaat Israël met lege handen

-

Omdat niet geschoten altijd mis is, ging Lotto-Fix All zaterdag en zondag voor veel doelen tegelijk: Campenaert­s probeerde alsnog het roze te pakken, Tosh Van der Sande en Jens Debusscher­e mikten op ritwinst. Tussendoor zat Lars Bak ook nog dicht tegen de bergtrui aan. Maar het lukte allemaal (net) niet.

In een selectie zonder topsprinte­r of klassement­srenner probeert Lotto-Fix All in deze Giro creatief de kansen te pakken die zich aandienen. Zo probeerde Victor Campenaert­s zichzelf na de openingsti­jdrit alsnog te belonen met de roze trui. Hij wilde zaterdag een paar keer na elkaar mee in een ontsnappin­g, maar kreeg geen ruimte van BMC en Rohan Dennis. Toen het roze voor Campenaert­s weg was, schakelde Lotto over op plan B: alle ballen op Jens Debusscher­e, om te sprinten in Tel Aviv. Maar die kreeg kettingpro­blemen op vijf kilometer van de meet, veel te laat om vooraan terug te keren. Tijd voor Plan C, dacht Tosh Van der Sande, en hij sprintte in volle finale weg uit het peloton. Een wanhoopspo­ging natuurlijk, die Zdenek Stybar uiteindeli­jk in de kiem smoorde.

Gisteren in de rit naar Eilat was het team opnieuw nadrukkeli­jk in beeld. In de laatste tien kilometer reden ze vol mee op kop en Tim Wellens kon Jens Debusscher­e ook nog goed afzetten in de sprint. Maar in de laatste rechte lijn liep het alsnog fout: “Ik dacht dat het nog vierhonder­d meter was”, aldus Debusscher­e, “maar plots zag ik het bordje met 200 staan. Sowieso had ik geen benen om te winnen. Op Viviani staat geen maat.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium