Het Belang van Limburg

Joris Haex wint en laat winnen

-

Meeuwenaar Joris Haex (junior) was de figuur van het weekend. Zaterdag zette hij ploegmaat Tuur Dens op weg naar de zege in Helchteren. Daags nadien was hij zelf de beste in Rosmeer.

Haex was zaterdag in de Trofee Maarten Wynants voor junioren de motor in de kopgroep van zeven. In de eindfase piloteerde hij ploegmaat Tuur Dens, nationaal pistekampi­oen in de scratch en op de kilometer, naar de zege. Zelf nam hij vrede met een zevende plek.

Eén dag later, op het uitermate moeilijke parcours van Rosmeer etaleerde hij nogmaals zijn uitstekend vormpeil. Samen met ploegmaat Ward Van Dyck reed hij het hele deelnemers­veld op meer dan vier minuten. Haex won de klimkoers uiteindeli­jk in de sprint.

Smets in Wijer

De traditione­le meikoers in Wijer werd een prooi voor Ward Smets. Voor de tweedejaar­s junior uit Herentals was het zijn allereerst­e overwinnin­g. Vijf seconden later won ‘veldrijder’ Michael Bervoets de spurt voor de derde plaats.

Thonnon in Mal

Nieuweling Senne Thonnon heeft in zijn eigen Mal zijn eerste overwinnin­g behaald. Thonnon sloeg op twee ronden van het einde een kloofje en wist het aanstormen­de peloton nipt voor te blijven. Maes won de spurt voor de tweede plaats.

Theuws Waals kampioen

Omdat Lommelaar Bartje Theuws deel uitmaakt van een Waals team, mocht hij vorig weekend niet starten in het Limburgs kampioensc­hap. Dit weekend moest hij wel aantreden in het gecombinee­rde kampioensc­hap van de provincies Luxemburg, Namen en Waals-Brabant. Theuws behaalde er na Dilsen zijn tweede seizoensze­ge en mag zich nu ook officieel kampioen van Namen, Luxemburg, Waals-Brabant noemen.

 ?? FOTO FV ?? Joris Haex.
FOTO FV Joris Haex.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium