Het Belang van Limburg

Hendrix kroont MVP zich

Lommelse remonte en afscheid in mineur voor Cuva Houthalen

- Guy VOLDERS

Wat voor Cuva Houthalen de apotheose van het weekend moest worden, werd voor de organisato­r van de bekerfinal­es een domper van jewelste. Weinigen gaven Lommel - bij een 32-13 stand - met slechts twee veldkorven in 13’ nog veel kans op de zege. Hendrix & co beslisten er echter anders over.

Cuva stoof uit de startblokk­en via Koonings en Montanari. Met zijn tweede bom van de avond gaf Jacobs (4x3) het startschot van een schitteren­de Lommelse remonte: 49-49(25’). Een onhoudbare Kuta (13 punten in Q3) dreef het verschil weer op, maar Hendrix hield de touwtjes in het slotkwart strak en plaatste samen met Moonen het slotakkoor­d.

Topseizoen

“Vandaag hebben we andermaal onze mentale sterkte getoond”, vond de afscheidne­mende Moonen. “Doordat de competitie al vier weken achter de rug is, was het niet gemakkelij­k in het matchbegin. We beleefden een topseizoen, waardoor ik met een goed gevoel naar Tongeren vertrek. De combinatie werk en tweede nationale zou wat zwaar zijn”. Voor coach Ludo Horions werd het geen afscheid maar toch zijn laatste match als coach. “Ik kijk uit naar mijn nieuwe taak binnen de club, vooral omdat de stress een stuk minder zal zijn. Deze bekerzege is het verlengstu­k van ons topseizoen”. Ook toekomstig coach McCollum was aanwezig: “Vandaag beleefde ik deze wedstrijd volledig neutraal: ik leefde met beide ploegen mee. Martijn Hendrix is van onschatbar­e waarde en was zonder twijfel de sleutelfig­uur van de match.” Hendrix hoorde het graag zeggen. “Dit seizoen hoort zeker tot de top drie van mijn beste jaren, want nooit eerder slaagde ik erin

de dubbel te pakken.”

In het verliezend­e kamp zocht Chiel Koonings geen excuses voor de nederlaag. “Dat er in deze omstandigh­eden een punt achter gezet wordt, maakt het extra pijnlijk. Lommel deed het onder impuls van Hendrix schitteren­d. Met Limburg United B wacht mij een nieuwe uitdaging: een mooi nieuw project.”

 ??  ??
 ?? Foto DICK DEMEY ?? Lommel deed het onder impuls van Martijn Hendrix schitteren­d.
Foto DICK DEMEY Lommel deed het onder impuls van Martijn Hendrix schitteren­d.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium