Het Belang van Limburg

Houthalen in de slotminuut

-

Nadat het de hele wedstrijd op achtervolg­en was aangewezen, slaagden de dames van Houthalen erin - in tegenstell­ing tot de heren een dag eerder - de beker binnen te halen. Op deze manier kreeg een perfect bekerweeke­nd op de valreep nog wat meer glans.

Lummen nam de wedstrijd vanaf het begin in handen via een trefzekere Wouters (5 bommen voor rust) en Lorent. Onder impuls van Gielen en Jorissen wist Houthalen te milderen bij 2632, maar Lummen duwde voor rust opnieuw door naar 27-38. Na een evenwichti­g derde kwart leek Lummen op weg naar de dubbel maar in het slotkwart kantelde de wedstrijd onder impuls van Lemmens en de knap ingevallen Gielen. “Dat wij meer konden roteren dan Lummen, was zeker een troef voor ons”, aldus Fran Lemmens die in de slotminuut de beslissend­e bom dropte. “We zijn in de tweede helft opnieuw in de wedstrijd gekomen en hebben de kopjes niet laten hangen. Deze zege is het resultaat van teamwork. Na de verloren finale voor de beker van Vlaanderen en de twee nederlagen tegen Lummen tijdens het seizoen, maakt dit toch veel goed. Mijn korf in de slotfase? Tja, dat was eigenlijk gewoon het verstand even op nul en scoren. Deze bekerwinst betekent zeker een hoogtepunt in mijn carrière met toch wel een heel jonge ploeg. Coach D’Haese bracht het voorbije jaar zijn energie over op het team. Volgend seizoen slaan we met Hilde Kreemers een nieuwe weg in. Ik kijk er alvast naar uit.”

Afscheid Lorent

Na haar laatste wedstrijd - na een periode van vijf jaar bij Lummen - wond de afscheidne­mende Jill Lorent er geen doekjes om. “Aan de rust hadden we eigenlijk al 20 punten moeten voor staan. We laten dat na en geven het in de slotfase zelf weg door gebrek aan concentrat­ie.” Of Pauwels haar laatste wedstrijd speelde, is nog geen uitgemaakt­e zaak. “Ik heb daar nog geen beslissing in genomen”, aldus de Hasseltse.

QUARTERS: 12-22, 15-16(27-38), 10-10(3748), 22-8.

HOUTHALEN: SOURBRON 2+3, LEMMENS 5+10, RUTTEN 0+2, JORISSEN 7+4, KNAEPEN 2+4, Gielen 9+5, Wuyts 0+0, Bogaerts 2+2, Nieuwkoop 0+2,

LUMMEN: SWOLFS 6+4, PAUWELS 0+2, LORENT 9+4, WOUTERS 15+3, MERTENS 3+4, Cromphout 5+1.

SCHEIDSREC­HTERS: C. Kanjanda – M. Penninger

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ??
FOTO KAREL HEMERIJCKX

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium