Het Belang van Limburg

“De druk ligt nu bij hen”

-

Leuke match. Strak tempo, twee offensieve teams, kansen over en weer. Wie ze turfde zag een piek voor Antwerpen bij het begin van beide helften, maar totaalover­wicht voor Hasselt. De thuisploeg ging dankzij Martinus (na steal Lolo) en Lolo (corner Dahbi) met 2-0 rusten en overleefde in het slot na de aansluiter van Amar Zouggahi.

Afzien in slotfase

“Ik denk dat er weinig op af te dingen valt”, zei een zichtbaar vermoeide coach Carmelo Nieddu. “Het was afzien in de slotfase. Maar dat komt omdat we niet eerder de trekker overhaalde­n. Zo hielden we een sterk Antwerpen in de wedstrijd.”

Lolo trapte twee keer op het doelhout, killer Adnane was niet koel genoeg. Zo moest Dries Lahraoui tot in het ultieme slot reddingen uit de korte mouwen schudden. “In zo’n topwedstri­jden heb je altijd werk”, relativeer­de hij. “Ik vind dat makkelijke­r. Het is soms moeilijk om alert te zijn tegen een kleinere ploeg, voor die ene klutsbal. De ploeg stond organisato­risch ook goed, al weken. Zelfs tegen een vliegende doelman gaven we weinig weg.”

Drie duels

In de best-of-3-formule heeft Hasselt minimaal al een derde match afgedwonge­n. Al droomt het er nu van om vrijdag al de finale – tegen Halle-Gooik – veilig te stellen. Zeker nu Zouggaghi en Hitou geschorst zijn. Antwerpen vond dat ook Reda Dahbi – die met Lolo op scherp stond – het strafbankj­e verdiende, maar de refs gaven de gele kaart aan Adnane.

“De druk ligt meer dan ooit bij hen”, vindt Lahraoui. “Daarom vond ik het ook geen nadeel om eerst thuis te spelen.” Het slotwoord was voor Carmelo Nieddu “Zouggaghi én Hitou, dat scheelt… Maar Antwerpen heeft genoeg talent. Ik wilde het tenminste op drie duels laten aankomen en daarin zijn we geslaagd. Nu willen we nog beter doen.”

 ?? FOTO JG ?? Lolo, hier achtervolg­d door El Makrini, knalde de 2-0 tegen de touwen.
FOTO JG Lolo, hier achtervolg­d door El Makrini, knalde de 2-0 tegen de touwen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium