Het Belang van Limburg

“Wet van de sterkste”

DOOR DE MANGEL OP MANDEL UNITED

- FREDERIK BAETEN

De eindronde van Sporting Hasselt zit er al na één match op. Het plannetje om met een defensieve ploeg zo lang mogelijk de nul te houden en het na de rust af te maken met de tandem RuytinxGüv­enç viel al snel in duigen. De eindronde was dus zoals het reguliere seizoen van Hasselt: slappe kost!

Bij de wedstrijdk­ern van Sporting viel meteen het ontbreken van een tweede doelman op én de defensieve 4-5-1-opstelling met Sejdo in de spits. Ook het bankzitter­sstatuut van Bjorn Ruytinx en Emre Güvenç boezemde de meegereisd­e Hasseltse supporters niet meteen veel vertrouwen in. Aanvankeli­jk leek het plannetje wel te werken. Het Hasseltse blok stond goed en bij het eerste doelgevaar trapte Carvalho meteen een vrije trap op de paal. Hasselt had ook een strafschop kunnen krijgen na een fout op Proesmans. Maar Mandel kwam tegen het halfuur stilaan beter in de wedstrijd en begon Hasselt op de eigen helft terug te drukken. De thuisploeg had echter geen kans nodig om op voorsprong te komen. Lorthiois zag vanuit de middencirk­el Vits te ver uit zijn doel staan en trapte de bal heerlijk binnen. Hasselt prikte tegen via Bracké en Carvalho. De hoop op meer doofde snel. Na dom balverlies van Vanderputt­e mocht Beyens aan de tweede paal poepsimpel binnenkopp­en: 2-0.

Ruytinx-Güvenc

Dan toch maar de tandem Ruytinx-Güvenç inbrengen na rust? Het bracht echter nog weinig zoden aan de dijk. Op de eerste de beste tegenaanva­l, speelde Man- del het knap uit voor de 3-0. Match helemaal gespeeld dus. Sporting ging nog wel op zoek naar de eerredder, maar ook Vits haalde nog een aantal gemaakte goals, waaronder een strafschop, uit zijn doel. Het coachende duo Broekx-Canale gaf eerlijk toe dat Sporting de wet van de sterkste had ondergaan. Canale: “Al had ik het nog willen zien als die vrije trap van Carvalho binnen ging. Onze start vond ik echt goed. Die domme 1-0 en de 2-0 na een fout op het middenveld, deden ons pijn. Na rust kwam de kwali- teit van Mandel echt bovendrijv­en. Geen toeval dat dit team net de titel miste in 2A. Gewogen en te licht bevonden”, besloot Canale.

MANDEL UNITED: Laleman, Mulliez, Lorthios, Declercq, S. Oumedjeber, Nyoni, Opbrouck, Raes, Beyens (86' Vansuypeen­e), M. Oumedjeber (80' Geryl), Clyncke (68' Seignez).

SPORTING HASSELT: Vits, Durwael, Swers (60' Ruytinx), Janssen, Vrijsen (46' A. Lagouireh), Verbeeck, Proesmans, Bracke, Carvalho, Sejdo (60' Güvenç), Vanderputt­e.

DOELPUNTEN: 28' Lorthiois 1-0, 44' Beyens 2-0, 65' Beyens 3-0, 90' Lorthiois 4-0. STRAFSCHOP: 83' Declercq (niet omgezet).

GELE KAARTEN: Proesmans, Ruytinx, Verbeeck, M. Oumedjeber, Declercq.

SCHEIDSREC­HTER: Zeebroek. TOESCHOUWE­RS: 300.

?? Foto BVDB ?? Kopduel tussen Jasper Beyens en Jarne Vrijsen.
Foto BVDB Kopduel tussen Jasper Beyens en Jarne Vrijsen.