Het Belang van Limburg

“Jonge gasten maakten er een echte wedstrijd van”

- Marc TRUYERS

Rupel Boom heeft de (overbodige) titel van tweede amateur op haar naam geschreven. Een jeugdig THES speelde de beste en meeste kansen bij elkaar, maar een strafschop­misser van Moutawakil brak de thuisploeg uiteindeli­jk zuur op.

Een vrijgezell­enweekend van doelman Brughmans, die met een vliegtuigl­ading A-kernspeler­s in zijn kielzog de bloemetjes ging buiten zetten in Barcelona, noopte trainer Vanhoudt om beroep te doen op enkele jongeren uit de U17 en U19. Reshetin en Volders, beiden slechts 16, kwamen zelfs aan de aftrap. Ook voor Ward Binnemans van THES B, met 61 goals dé doelpunten­koning van onze provincie was er een basisplaat­s weggelegd. Alvorens Laureys de score opende, had de thuisploeg reeds met 3-0 aan de leiding kunnen staan. Een doelpunt van Oris werd voor buitenspel afgekeurd, Timmermans en Moutawakil trapten beiden tegen het doelhout. Vlak voor de pauze vlamde Spaenhoven een afvallende hoekschop door een bos van benen tegen de netten. De gretige gastheren toonden hun wilskracht. Op voorzet van Jeunen prikte Oris de aansluitin­gstreffer tegen de netten. Na een fout op Jeunen in de grote rechthoek legde Verstraete­n de bal op de stip. De panenka van Moutawakil kwam helaas niet verder dan de dwarsligge­r. Een vrije trap van Hens over de muur besliste de wedstrijd. “Ondanks de nederlaag hou ik een goed gevoel over”, aldus trainer Bart Vanhoudt. “Op de doelman na speelden zij met hun type-elftal. We vreesden een beetje voor een afstraffin­g. Maar onze jonge gasten, uitstekend op sleeptouw genomen door de ervaren spelers, maakten er een echte wedstrijd van die we niet verdienden te verliezen.”

THES: Reshetin, Caubergs, Kusters, Jeunen, Moutawakil, Timmermans, Oris, Binnemans (62’ Noels), Volders (70’ Vinck), Meynen, Decatte (62’ Luyten).

RUPEL BOOM: Houmani, Van Den Driessche, Lodders, Adesanya (81’ Doncos), Hens, Somers, Kerstenne, Laureys (87’ Geudens), Cobos Copado (90’ Verdyck), Spaenhoven, Put. DOELPUNTEN: 37’ Laureys 0-1, 43’ Spaenhoven 0-2, 57’ Oris 1-2, 80’ Hens 1-3. STRAFSCHOP: 78’ Moutawakil (gemist). SCHEIDSREC­HTER: Verstraete­n. TOESCHOUWE­RS: 400.

 ?? FOTO KH ?? Robbe Luyten in duel met Seppe Somers.
FOTO KH Robbe Luyten in duel met Seppe Somers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium