Het Belang van Limburg

Kwiek Knokke mept leider in vierde kwartier knock-out

-

Na 17 wedstrijde­n zonder verlies ging Lommel zaterdagav­ond in Knokke nog eens met de billen bloot. De 1-0-tussenstan­d aan de rust was gevleid, maar in de tweede helft denderden de kustjongen­s als een pletwals over de bleke leider heen. Vier-nul!

We hebben de archieven even geraadplee­gd. Op 3 december 2005 verloor (toen nog) KVSK United met 5-0 op Antwerp. Maar aan die pandoering ging wel een bijna ongeloofli­jke reeks van 42 wedstrijde­n zonder nederlaag vooraf. De club werd ongeslagen kampioen in derde klasse en pakte nadien ook de eerste periodetit­el in tweede nationale. Dit seizoen was het meestersch­ap van SK in de regu- liere competitie ook overduidel­ijk. Maar de door zowat iedereen verguisde eindronde werd met een enorme sisser ingezet. “We hebben in de eerste helft de kansen gehad, we hebben ze laten liggen”, vloekte Wouter Scheelen na afloop. De door hem getrapte en door keeper Verlinden (zoon van Brugge-icoon Dany, nvdr.) geredde strafschop zat hem zichtbaar dwars. Maar zijn ploegmaats kregen ook meerdere hele en halve kansen om de vroege achterstan­d weg te werken. “Dat tegendoelp­unt viel uit een stilstaand­e fase, ook dat zijn we niet gewoon”, zuchtte Scheelen. “Na de pauze kwamen we dramatisch uit de kleedkamer en hebben we ons laten afslachten.” Als een mes door zachte boter, zo sneed Knokke door de bezoekende defensie heen. Na een dik uur stonden de zware eindcijfer­s al op het bord. En Lommel? Dat geraakte nog amper in de buurt van Verlinden. “Dertig seconden na de rust was de wedstrijd al gespeeld”, besefte Ton Van Imschoot. Want toen tikte De Cuyper een door Clepkens afgeweerd schot van Vandewalle simpel binnen.

KNOKKE: Verlinden, Vanraefelg­hem, Serpieters (53’ Van De Water), Mestdagh, Buysse, Pierre, De Cuyper (89’ Mputu), Savaete, Staelens, Dhondt, Vandewalle (80’ Berkoe).

LOMMEL: Clepkens, Swers, Neven, Ruyssen, Deferm, Henkens, Brebels, Scheelen (63’ Gaethofs), De Bruyn (75’ Vermijl), Valcke (60’ Vermeiren), Sula. DOELPUNTEN:10’ Vanraefelg­hem 1-0, 46’ De Cuyper 2-0, 54’ Vandewalle 3-0, 64’ Staelens 4-0. GELE KAART: Neven.

SCHEIDSREC­HTER: Verslycken. TOESCHOUWE­RS: 350.

?? Foto RUDE ?? Alessio Staelens gaat voorbij Sebastiaan Brebels.
Foto RUDE Alessio Staelens gaat voorbij Sebastiaan Brebels.