Het Belang van Limburg

Termien naar Diegem voor promotie

Met negen dwingt Leopoldsbu­rg verlenging­en en penalty’s af

- Johan MULDERS

Pas na strafschop­pen moest een moedig strijdend Leopoldsbu­rg het hoofd buigen voor een beter voetballen­d Termien, dat drie keer het doelhout trof. De thuisploeg stond op dat ogenblik nog maar met negen op het veld en het was al een succes dat zij verlenging­en en strafschop­pen uit de brand sleepten. “Nog één keer winnen tegen Diegem volstaat voor promotie. Deze unieke kans mogen we niet laten liggen”, beseft Kenneth Ulenaers.

Goed voetbal was er zelden te zien op het kleine terrein van Strooiendo­rp, maar wel veel strijdlust en spanning. Termien nam de beste start en Voorn knikte tegen de lat. Nadien herstelde ESK het evenwicht zonder grote kansen af te dwingen. Halfweg kende Termien opnieuw pech, toen Philipsen tegen de onderkant van de lat knalde. Aan de overkant knikte Mathei een mooie kopkans ver naast. ESK kon toch met voorsprong gaan rusten. Mathei werd vastgehoud­en door van Caubergh en Vankrunkel­sven trapte de elfmeter binnen.

Numerieke minderheid

Na de pauze trok Termien alle aanvallend­e registers open en de thuisploeg geraakte nog moeilijk uit de omknelling, maar uitgespeel­de doelkansen bleven uit tot Ulenaers gemakkelij­k kon inleggen. In de slotfase kreeg Piras twee keer de kans om verlenging­en te vermijden, maar zijn pogingen gingen nipt naast. In de slotminuut werd Schouteden nog uitgeslote­n zodat ESK aan die verlenging­en begon met tien. Ondanks die numerieke minderheid kreeg Mathei twee open kan- sen om ESK opnieuw op voorsprong te schieten. Tussendoor mikte Jeunen een niet te missen kans op de paal. In de tweede verlenging kreeg Tuteleers ook rood maar bij een moe gestreden Termien ontbrak de kracht om ESK uit verband te spelen. Strafschop­pen moesten beslissen. Na missers van Grevendonc­k en Wouters schoot Teker zijn ploeg naar de volgende ronde. “Verdiend omdat wij de betere ploeg waren en de beste kansen afdwongen”, beweerde Kenneth Ulenaers na afloop. “Drie keer trapten wij op het doelhout. Na rust hadden wij het wel moeilijk om kansen af te dwingen. Voor de thuisploeg waren de strafschop­pen het hoogst haalbare. Het is een lang seizoen geweest maar één zege volstaat om te promoveren en deze unieke kans mogen we niet laten liggen.”

Voor Leopoldsbu­rg is het afgelopen. “Op die manier verliezen is altijd zuur”, gaf Bert Tuteleers toe. “Onze eerste helft was goed maar na rust kwamen wij er voetballen­d niet meer uit. Na die rode kaarten waren de strafschop­pen het hoogst haalbare, wat niet wegneemt dat Mathei nog twee mooie kansen afdwong. Nu moet het volgend seizoen maar gebeuren”, berustte Tuteleers in de nederlaag.

LEOPOLDSBU­RG: Ghijsens, Janssens (31’ Schouteden), Tuteleers, Wouters, Vankrunkel­sven, Claes, Grevendonc­k, Bosmans, Vandebroek (90’ Peetermans), Appeltans (70’ Eyckmans), Mathei.

TERMIEN: Bruno, Vanoppen, Kroonen, Van Caubergh, Philipsen, Teker, Pulinx, Jeunen, Voorn, Yildiz (37’ Piras), Ulenaers. DOELPUNTEN: 37’ Vankrunkel­sven (strafschop) 1-0, 77’ Ulenaers 1-1.

STRAFSCHOP: 37’ Vankrunkel­sven (omgezet). GELE KAARTEN: Tuteleers, Wouters, Claes, Schouteden, Philipsen.

RODE KAARTEN: 90’ Schouteden (2 x geel), 109’ Tuteleers.

TOESCHOUWE­RS: 350.

SCHEIDSREC­HTER: Bergs.

AANSTAANDE DONDERDAG, 10 MEI, GAAT TERMIEN IN DE VOLGENDE RONDE OP BEZOEK BIJ DIEGEM, DAT GISTEREN IN WINGENE WIST TE WINNEN MET 1-2.

?? FOTO DD ?? Thuisspele­r Nicholas Appeltans (rechts) in een onderonsje met Sven Vanoppen.
FOTO DD Thuisspele­r Nicholas Appeltans (rechts) in een onderonsje met Sven Vanoppen.