Het Belang van Limburg

Park en Herk FC stoten door

- Jos CASTERMANS

Herk FC (5-1 tegen Herkol) en Park FC (3-5 in Beek) wonnen ook hun terugmatch en stoten door naar de interprovi­nciale eindronde. Precies de teams die dit het meest wilden.

Woensdag nemen de winnaars en de verliezers het nog tegen mekaar op om de rangorde te bepalen, moest er zich nog iets onverwacht voordoen, maar dit is van ondergesch­ikt belang.

Vrijdag heeft op de bond de trekking en de samenstell­ing van de twee reeksen (van vijf) plaats. Bij Herk en Park zijn ze content dat ze erbij zijn, maar tegelijk maken ze bij Herkol en Bree-Beek van hun uitschakel­ing ook geen probleem. “Zo sterk we in de heenmatch hebben gespeeld, zo plat zijn we vandaag ook gestart”, reageerde coach van Kessel van Herkol. “Na tien minuten zag ik al dat het niks werd. Herk gaat verdiend verder. Maar als je als nieuwkomer derde kan worden, mag je toch niet klagen.”

En nu Herk? “We zijn hier gezond ambitieus”, zegt coach Meykens. “Niks moet, maar we kijken er wel naar uit. We gaan met de juiste winnersmen­taliteit de eindronde spelen en zien wel waar we uitkomen.”

Voor een jonge trainer, die pas in eerste coacht, is het bereiken van de interprovi­nciale eindronde wel een succes. De steun van z’n vader Jos, een rot in het vak op dit niveau, is daar niet vreemd aan. “Wij hebben onze meningsver­schillen wel gehad. Maar natuurlijk was mijn pa een grote steun voor mij. Samen met Gert vormen wij een goed trio. Dat straalt zich af op de spelersgro­ep”, aldus Meykens.

Park is geval apart

Park is een geval apart. Enkele minuten vóór het einde van de vorige competitie voor het eerst op kop komen en kampioen spelen, starten in mineur met één op dertig, de derde periode alsnog winnen en nu nog doorstoten naar de interprovi­nciale eindronde ook. Wat een parcours! En waar stopt het? Sportief verantwoor­delijke Benny Kurent: “In het begin van het seizoen speelden we te naïef. Onze nieuwe coach heeft daar veranderin­g in gebracht. Hij kijkt naar niemand. Wie niet traint of niet presteert, speelt niet. De eindronde is een geschenk. Wij hebben samen gezeten en geconclude­erd dat we zo hoog mogelijk willen spelen. We zijn natuurlijk bijlange zo ver nog niet, maar we promoveren als het kan. Valt het tegen, dan spelen we het jaar nadien maar opnieuw in eerste. We gaan een goede ploeg hebben voor eerste, maar we zouden ons met dit geheel ook kunnen handhaven in nationale. We pakken het zoals het komt.”

Ondanks de uitschakel­ing, ook bij Bree-Beek iedereen content. Het bestuur heeft wat het wil en de coach bekijkt het rustig.

“Ik had graag de ervaring opgedaan van de interprovi­nciale eindronde, maar het was op”, zegt Simons. “We hebben na de reguliere competitie ook maar één keer meer getraind. We zijn tweede geeindigd en dat is mooi. Ik heb gezegd: volgend seizoen ga ik voor de eerste plaats. Het bestuur gaat ermee akkoord.”

Wij hebben samen gezeten en geconclude­erd dat we zo hoog mogelijk willen spelen

Benny KURENT (Park Houthalen)

 ?? Foto DD ?? Vreugde bij Park: de winst en de kwalificat­ie is een feit.
Foto DD Vreugde bij Park: de winst en de kwalificat­ie is een feit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium