Het Belang van Limburg

Duitse krachtpats­er wint 110.000 euro

Publieke belangstel­ling op A1 World Combat Cup in Hasselt valt wat tegen

- Frederik BAETEN

De Duitser Mohamed Abdullah heeft de cheque van 110.000 euro in ontvangst mogen nemen na de finale van de A1 World Combat Cup in Hasselt. Limburgers Engin Kutuk en Hamid Sultanbiev wonnen hun kampen, maar Abdel Hafid beet in het zand. Bij de organisati­e waren ze niet helemaal tevreden over de publieke opkomst van het gala.

De Nederlands­e organisato­ren van de A1 World Combat Cup hadden er alles aan gedaan om de Belgen naar hun event te lokken: een sterke affiche, een aantal lokale vechters op het programma, maar het mocht niet baten. Woordvoerd­er Ian Redan: “We zijn inderdaad niet echt tevreden over de opkomst. Het supermooie weer en het afzeggen van een aantal lokale publiekstr­ekkers liggen wellicht aan de basis hiervan. Positief waren dan weer de kijkcijfer­s op televisie - het gala werd live uitgezonde­n op betaalzend­er Eleven Sports - die heel goed waren.” De vechters kwamen de zaal binnen met een licht - en geluidsspe­ktakel met zelfs vlammenwer­pers op alle hoeken van de ring. Omstandigh­eden, waarin Maasmechel­aar Abdel Hafid (21) zich als een vis in het water voelde. Toch draaide zijn vijfde A-kamp uit op een nipte nederlaag tegen de Nederlande­r Ali Makhi. Hafid: “De eerste en tweede ronde waren nipt in mijn voordeel, maar in de derde ronde heb ik het een beetje laten afweten. In oktober heb ik mijn meniscus gescheurd en ik kreeg weer wat last aan die knie. Maar al bij al ben ik tevreden. Makhi is een ervaren vechter met dertig A-kampen op zijn CV. Ik heb er slechts vijf gedaan.”

Zwaargewic­hten

Rond 21 uur steeg de temperatuu­r letterlijk en figuurlijk in de Arena met de start van het tornooi bij de zware jongens. Zeker toen de Nederlands­e publieksfa­voriet Errol Zimmerman zijn intrede maakte. Plots bleek dat er wel erg veel Nederlande­rs in de zaal zaten. Woordvoerd­er Ian Redan: “Het is ook daarom dat we naar Hasselt komen. In Nederland hebben we al een grote schare trouwe fans. In Vlaanderen kunnen we nog heel veel zieltjes winnen.”

De entree van Zimmerman was leuk met naast het gebruikeli­jke spektakel ook nog dansers en zowaar een rapper. Maar het deuntje van The Bonecrushe­r zelf was al na één kamp uitgezonge­n. De Duitser Mo Abdullah maakte wel indruk met zijn snelle handen en rake mokerslage­n. Het was dan ook geen verrassing dat hij een paar uur later de cheque in de lucht mocht steken. Tussen de gevechten met de zwaargewic­hten door, maakte ook Beringenaa­r Engin Kutuk een goede beurt. Hij won zijn partij vrij simpel met TKO in ronde één.

Kutuk: “Ik heb heel beredeneer­d gevochten. Een beetje aftastend en niet te veel druk gezet bij de start. Het was toch al voldoende voor een knock-out in de eerste ronde. Nu even rusten en dan opbouwen naar een groot gala in september in Antwerpen.”

 ?? Foto PS ?? Het ging er zaterdagav­ond stevig aan toe in de Ethias Arena, maar de grote massa bleef uit.
Foto PS Het ging er zaterdagav­ond stevig aan toe in de Ethias Arena, maar de grote massa bleef uit.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium