Het Belang van Limburg

Webers wil verder met CD&V Maar coalitiepa­rtner is nieuwjaars­speech burgemeest­er nog niet vergeten

- Roger VANHOUDT/Zahra BOUFKER

Burgemeest­er Maurice Webers (sp.a) heeft expliciet verklaard dat hij de coalitie met CD&V wil verderzett­en. Hij verwijst daarbij naar de realisatie­s die onder de huidige meerderhei­d tot stand zijn gebracht. Maar CD&V-lijsttrekk­er Thomas Vints hapt niet meteen toe. Hij wil excuses voor hij gaat praten. Want de nieuwjaars­speech van burgemeest­er Webers ligt CD&V nog altijd zwaar op de maag.

Tijdens zijn nieuwjaars­toespraak voor de sp.a-leden haalde Webers ongemeen hard uit naar coalitiepa­rtner CD&V. “24 jaar lang hadden ze de burgemeest­er en 24 jaar lang bleef Beringen stilstaan”, luidde het. “Het is pas de laatste vijf jaar dat Beringen de vlucht vooruit heeft genomen.”

In die vlucht vooruit had CD&V uiteraard een groot aandeel. Dat is net de reden waarom Webers verder wil met de CD&V. “Mensen die vroeger in een grote bocht rond Beringen reden, kijken nu vol bewonderin­g naar onze stad”, aldus Webers. “Iedereen ziet vandaag mooie projecten verrijzen: Beringen is één grote bouwwerf, een stad in de steigers. En dat wordt zeker door onze inwoners geapprecie­erd. Ik zou dan ook tot de critici willen zeggen: kijk eens naar wat we in deze legislatuu­r gerealisee­rd hebben.”

Beringen is echter nu nog een stad in wording. Na de realisatie­s op be-Mine komt de herinricht­ing van Beringen-centrum aan de beurt. Dat moet uitgroeien tot een woon- en winkelcent­rum met als kers op de taart de heraanleg van de markt en de bouw van een nieuw stadhuis.

Deloyaal

Thomas VINTS Lijsttrekk­er CD&V

Webers wil dus graag verder met zijn huidige coalitiepa­rtner, maar CD&V is de uitspraken van tij- dens de nieuwjaars­speech nog niet vergeten. Lijsttrekk­er Thomas Vints bestempeld­e eerder al in deze krant de uithaal van Webers als “deloyaal” en “een slag in het water”. Vints leerde het politieke spel in Brussel, waar hij aan de slag is als stafmedewe­rker van CD&V-voorzitter Wouter Beke. Uiteraard reageert hij nu eerder terughoude­nd. In eerste instantie met de eerder vage uitlating dat hij “een teken” verwacht van Webers. Later heel expliciet: “Ik wil eerst excuses. Dan pas kunnen we praten.” Dus toch op weg naar een voorakkoor­d met sp.a?

Ik wil eerst excuses. Dan pas kunnen we praten

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium