Het Belang van Limburg

Megaspeelt­uin Tarzan en Jane komt er dan toch

- Zahra BOUFKER

Caroline Carpentier en Filip Struyf kunnen midden mei dan toch van start gaan met de bouw van hun megaspeelt­uin Tarzan en Jane in Heusden-Zolder. Na heel wat gesprekken tussen de zaakvoerde­rs, de omwonenden, burgemeest­er Mario Borremans en N-VAvoorzitt­er Herwig Hermans, konden de betrokkene­n samen een akkoord sluiten. “Er valt een zware last van onze schouders”, vertelt Carpentier opgelucht.

Vorige week zag het er nog slecht uit voor het project van de megabinnen­speeltuin. Het ingestelde beroep tegen de vergunning bij de provincie dreigde het project te vertragen en zou een enorme streep door de rekening van de initiatief­nemers betekenen. De eigenaars verloren stilaan alle hoop op een goede afloop en dachten zelfs aan het stopzetten van het project in Heusden-Zolder. Vanuit de gemeenscha­ppelijke doelstelli­ng om jonge ondernemer­s in de gemeente alle kansen te geven, werden in stilte verschille­nde bemiddelen­de gesprekken gevoerd tussen de omwonenden, burgemeest­er Mario Borremans (GOED), N-VAvoorzitt­er Herwig Hermans, en de initiatief­nemers. Een belangrijk­e rol werd daarbij opgenomen door Bart Lodewyckx, directeur van Unizo-Limburg en inwoner van Zolder, die optrad als bemiddelaa­r tussen de verschille­nde betrokkene­n.

Wijziginge­n

“Er valt een zware last van onze schouders”, zegt eigenares Caroline Carpentier. “We hebben de voorbije week veel gepraat met de buurtbewon­ers. We hebben geluisterd naar hun bezorgdhed­en en we hebben samen met Unizo de klachten geanalysee­rd. De buurtbewon­ers hebben het hoger beroep dat ze hadden aangeteken­d aan de bestendige deputatie ingetrokke­n.” Carpentier en Struyf hebben hun plannen ook ietwat gewijzigd. “We gaan de speelberg die op het achterste perceel voorzien was, weglaten. De buren waren bang dat onze klanten zo inkijk zouden hebben in hun percelen en dat er geluidshin­der zou ontstaan.” Er zal ook nog meer groen voorzien worden in de bufferzone en ze zullen een parkeerwac­hter voltijds in dienst nemen in plaats van enkel op de drukke momenten. Burgemeest­er Borremans gaat er dan weer voor zorgen dat de maximumsne­lheid op de hele baan 50 km/u wordt en er komen flitscamer­a’s. “We gaan er onmiddelli­jk invliegen”, gaat Carpentier verder. “Maandag 14 mei starten de bouwwerken. We hopen iedereen te kunnen ontvangen bij de start van de herfstvaka­ntie. Ondertusse­n hadden we telefoon gekregen van een andere Limburgse burgemeest­er die ons een heel mooi voorstel heeft gedaan. Maar door heel het gebeuren zijn wij als Antwerpena­ren enorm gecharmeer­d door de inwoners van Heusden-Zolder. De steun die we de afgelopen week hebben gekregen is hartverwar­mend”, aldus de opgeluchte Capentier.

 ?? Foto ZB ?? Caroline en Filip hopen de eerste klanten te ontvangen in de herfstvaka­ntie.
Foto ZB Caroline en Filip hopen de eerste klanten te ontvangen in de herfstvaka­ntie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium