Het Belang van Limburg

Buren in beroep tegen bouwvergun­ning Colruyt

-

Buurman Peter Thijs kondigt aan in beroep te gaan bij de raad voor vergunning­sbetwistin­gen tegen de bouwvergun­ning voor de nieuwe vestiging van Colruyt aan de Heuveneind­eweg. “Ik doe dat namens een tiental buren. Wij willen dat de straat veiliger wordt gemaakt alvorens er een nieuwe supermarkt neerstrijk­t aan de Heuveneind­eweg.”

“Een voorproefj­e van het verkeersin­farct hebben we al gehad tijdens de werkzaamhe­den aan de Donkweg”, zegt Peter Thijs. “Er stonden hier toen lange rijen auto’s aan te schuiven en vele maakten gewoon rechtsomke­er over het erf van de buren. Dat zal in de toekomst niet verbeteren als de Grote Baan niet langer toegankeli­jk zal zijn via de Donkweg. Bovendien hebben we al een Lidl en een Albert Heijn vlakbij, waardoor er hier een toename is van verkeer en zwaar verkeer. Ik vind dat eerst de weginfrast­ructuur moet worden aangepast alvorens hier nog een supermarkt bijkomt. Ook Wegen en Verkeer had dat al langer in de gaten”, zegt hij.

Dat agentschap eiste een tijd geleden een nieuwe mobiliteit­sstudie en die is intussen ook uitgevoerd. Maar daaruit bleek dat de toename van het verkeer geen noemenswaa­rdige overlast zou veroorzake­n en dus kon de bouwvergun­ning aan Colruyt afgeleverd worden. Volgens Thijs stelde die mobiliteit­sstudie niet veel voor. “Ze hebben hier net voor de krokusvaka­ntie gedurende twee dagen camera’s gehangen om het verkeer te tellen. Die hebben het verkeer geteld gedurende twee periodes van twee uur. Dat is toch niet ernstig?”

In de knoop

“Eigenlijk zijn we ook helemaal niet tegen de komst van de Colruyt. Wel tegen een straat waar het verkeer in de knoop ligt en die onveilig wordt en dus vragen we een aangepaste weginfrast­ructuur.” Daarom tekent Thijs beroep aan bij de raad voor vergunning­sbetwistin­gen met de bedoeling dat de verkeerssi­tuatie opnieuw bekeken wordt.(wiva)

 ?? FOTO WIVA ?? Peter Thijs tekent beroep aan namens een tiental buren.
FOTO WIVA Peter Thijs tekent beroep aan namens een tiental buren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium