Het Belang van Limburg

UHasselt domineert pre-regatta

-

Niet de gedoodverf­de favorieten van de PXL, maar wel de roeiers van UHasselt hebben zondag de pre-regatta gedomineer­d. Daardoor mochten zij als eersten hun baankeuze voor de echte strijd op 17 mei bepalen.

Op 17 mei zullen de acht van de UHasselt aan de buitenzijd­e van het kanaal, kant Genk, roeien. “We zijn er klaar voor”, zegt UH-kapitein Sofie Holtappels. “Met de tweede plaats zijn we niet meer tevreden.”

De PXL pikte wel een flinke opsteker mee, want in hun eerste race tegen de UCLL zetten hun roeiers de snelste tijd neer. Wellicht mede daardoor kon de UHasselt hen een halfuur later in een millimeter­sprint afhouden. Al speelden zeker ook de kwaliteite­n van Falke Hermans, zus van wielerprof Quinten, een rol. PXL mocht dus als tweede kiezen en zal de ‘echte’ race aan kant Godsheide varen. Of de PXL de andere ploegen zand in de ogen wilde strooien tijdens deze pre-regatta? “Belangrijk was dat we in de top twee finishten, zodat we zeker een van de buitenbane­n hebben. En dat is gelukt”, zegt PXL-kapitein Sam Jooken. De UCLL verloor twee keer en knalt straks in de minst populaire middenbaan. “We hebben een heel brede selectie”, weet UCLL-kapitein Gertjan Decosemake­r. “Dat bezorgt ons meteen ook getrainde mensen voor de volgende jaren. Maar ook dit seizoen heeft de school flink extra geïnvestee­rd. We hebben nog een week om de dingen fijn af te stellen.”

 ?? SERGE MINTEN ?? PXL (in het zwart) haalde het van UCLL (in het rood), maar kon niet winnen van UHasselt, de grote winnaar van de pre-regatta.FOTO
SERGE MINTEN PXL (in het zwart) haalde het van UCLL (in het rood), maar kon niet winnen van UHasselt, de grote winnaar van de pre-regatta.FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium