Het Belang van Limburg

Chauffeur test positief na dodelijk ongeval in Zolder .Blz. 16

Vrouw moet rijbewijs onmiddelli­jk inleveren na positieve alcoholtes­t

- Koen LUTS/Mireille MAES

Zondagavon­d gebeurde op de Westlaan in Heusden-Zolder een dodelijk ongeval. Om 18.30 uur reden drie mannen met hun scooters in de richting van Viversel. In een flauwe bocht werd de laatste van de groep gegrepen door een auto. De 44-jarige man uit Balen was op slag dood. De bestuurste­r uit Eigenbrake­l legde een positieve alcoholtes­t af.

Op de plaats van het ongeval loopt de Westlaan parallel met de E314. In een flauwe bocht ging het helemaal fout. Een auto die uit de tegenoverg­estelde richting kwam, belandde op het andere rijvak en de laatste scooterrij­der van het groepje werd opgeschept. Voor de veertiger uit Balen kwam alle hulp te laat, hij overleed ter plaatse. Zijn scooter schoof in het struikgewa­s en de weg lag bezaaid met brokstukke­n.

Na de aanrijding belandde de vrouw uit Eigenbrake­l met haar voertuig in de gracht tussen het struikgewa­s. Ze had nog net een verlichtin­gspaal kunnen ontwijken, maar een berkenboom niet.

Ook twee kinderen in wagen

In de auto van de bestuurste­r zaten ook twee kinderen. Een van hen liep wat schaafwond­en op aan een hand. De bestuurste­r uit Eigenbrake­l moest een alcoholtes­t afleggen en die bleek positief. Het parket liet meteen haar rijbewijs intrekken. Zij en de twee kinderen waren in shock en werden met een ambulance naar het ziekenhuis van Heusden-Zolder gebracht. De Westlaan werd ruim twee uur en half afgesloten voor alle ver- keer. Een verkeersde­skundige kwam ter plaatse om de omstandigh­eden van het ongeval te onderzoeke­n.

 ?? FOTO KLU ?? De scooter is tot schroot herleid. De bestuurste­r van de wagen belandde uiteindeli­jk in de gracht.
FOTO KLU De scooter is tot schroot herleid. De bestuurste­r van de wagen belandde uiteindeli­jk in de gracht.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium