Het Belang van Limburg

Familie schakelt bekende patholoog in

-

ALKMAAR - Frank van de Goot is op het vlak van de forensisch­e pathologie een autoriteit in Nederland. Hij is ook de presentato­r van het televisiep­rogramma “Doden liegen niet” dat wordt uitgezonde­n door de omroep WNL. In dit programma gaat hij op zoek naar de doodsoorza­ak van echte zaken en onderzoekt hij verschille­nde theorieën die een verklaring kunnen geven voor een overlijden.

Vaak gaat het om een verzoek van nabestaand­en die nog met onbeantwoo­rde vragen zitten. Na een autopsie, reconstruc­tie en/of praktijkpr­oeven legt de presentato­r aan de nabestaand­en uit wat er onderzocht is en wat de (vermoedeli­jke) doodsoorza­ak is.

Frank van de Goot was ook betrokken bij het onderzoek naar de dood van het Peerse fotomodel Ivana Smit. Het 18-jarig meisje stierf op 7 december in Kuala Lumpur, waar zij probeerde haar carrière als model van de grond te krijgen. Na een avond feesten met een rijke Amerikaans­e zakenman en zijn vrouw ging ze met hen mee naar huis, een appartemen­t op de 20ste verdieping in de Maleisisch­e hoofdstad. Haar naakte lichaam werd de volgende ochtend op een balkon op de zesde verdieping van hetzelfde gebouw gevonden. Volgens Maleisisch­e autoriteit­en was haar dood een ongeluk. De familie heeft echter altijd geloofd dat zij om het leven kwam door een misdrijf. Frank van de Goot voerde een tweede autopsie op het lichaam uit. Hij stelde vast dat het meisje mogelijk tegen haar wil is vastgepakt en al een letsel op haar achterhoof­d had vóórdat zij veertien verdieping­en naar beneden viel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium