Het Belang van Limburg

Reizen Baus opent parking voor buurtbewon­ers tijdens wegenwerke­n

- Leander KUIPERS

Door de wegenwerke­n op de Zonneveldw­eg in Wellen geraken sommige bewoners nog moeilijk tot aan hun woning. Busmaatsch­appij Reizen Baus komt met een tijdelijke oplossing. Zij stellen zolang de werken duren hun parking open voor de omwonenden. “Het enige wat we vragen, is dat ze eerst een seintje geven”, zegt zaakvoerde­r Jurgen Baus.

De werken aan de Zonneveldw­eg, die al bezig zijn sinds augustus 2017, zullen nog een tijdje duren. Eind juni moet de eerste fase tussen de pas aangelegde rotonde en de Plattestra­at rond zijn. Nu volgt een tweede fase waarbij de zone Plattestra­at - Rode Kruisstraa­t ook gescheiden rioleringe­n en fietspaden krijgt. Omdat beide rijhelften van de N777 gesloten zullen blijven tot half december plaatste Reizen Baus op Facebook een bericht dat bewoners voorlopig hun auto bij hen kwijt kunnen. “De straat komt steeds meer en meer open te liggen en de woningen worden bijgevolg onbereikba­arder. Daarom vroegen enkele buren onlangs of ze hun auto niet bij ons mochten zetten”, aldus Jurgen Baus.

“We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en daarom hebben we zonder aarzelen en in samenspraa­k met de gemeente Wellen onze parking opengestel­d. We helpen de mensen graag, maar we verwachten wel dat ze eerst eventjes op ons kantoor komen vragen waar ze hun auto mogen plaatsen. Of ze kunnen ons ook telefonisc­h verwittige­n. Dit om te vermijden dat ze in de weg zouden staan van onze uitrijdend­e bussen of de voertuigen van klanten.”

Solidarite­it

Op Facebook kreeg Jurgen heel wat lof. Ook de buurt is te vinden voor het genereuze voorstel van de buschauffe­ur. Enkele buren maakten vorige week dan ook al onmiddelli­jk gebruik van de parking omdat de straat tijdens voorbereid­ende werken geblokkeer­d was door graafmachi­nes. “Het siert hen en het typeert ook de solidarite­it die er heerst in onze buurt gedurende de werken”, zegt een gebuur. “Zo zouden er meer mensen moeten rondlopen. We zijn hen heel erg dankbaar”, klinkt het aan de overzijde.

 ?? FOTO'S LEANDER KUIPERS ?? Jurgen Baus stelt de parking van Reizen Baus ter beschikkin­g van de buurtbewon­ers die door de wegenwerke­n niet maar aan hun oprit geraken.
FOTO'S LEANDER KUIPERS Jurgen Baus stelt de parking van Reizen Baus ter beschikkin­g van de buurtbewon­ers die door de wegenwerke­n niet maar aan hun oprit geraken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium