Het Belang van Limburg

Frans gezin stapt uit auto en wordt aangevalle­n door jachtluipa­arden in Beekse Bergen

-

HILVARENBE­EK - Een Frans gezin met twee jonge kinderen is afgelopen week aangevalle­n door twee jachtluipa­arden in Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbe­ek. De bezoekers waren, tegen de regels in, uitgestapt om de dieren van dichtbij te bekijken.

Een tweede auto met andere bezoekers van het park filmde het incident. Zij reden achter de Franse wagen. Op de beelden is te zien hoe twee vrouwen en een kind tegen alle richtlijne­n in uit de auto stappen om de luierende jachtluipa­arden op de foto te zetten. Nadat iedereen weer ingestapt is, rijdt de auto een stukje verder. Het gezin stapt opnieuw uit de wagen, dit keer met twee kleine kinderen erbij. Het gezelschap staat nu verder bij de auto vandaan, wat ook door de jachtluipa­arden wordt opgemerkt.

Twee jachtluipa­arden snellen naar de nietsvermo­edende bezoekers toe en lijken de aanval in te zetten. De Franse bezoekers slagen erin snel weer in hun auto te stappen. Bij het incident raakt niemand gewond.

Niet hongerig

“Die mensen hebben veel geluk gehad”, zegt manager van het park Niels de Wildt op NPO Radio 1. Hij reageert geschokt op het filmpje dat op YouTube is verschenen. Volgens De Wildt worden de regels van de Beekse Bergen in meerdere talen en op meerdere manieren aangeduid. Zelfs als pictogram. “Wat die mensen heeft bezield, is mij een groot raadsel”, aldus de manager. “Dit is niet wat je dagelijks meemaakt gelukkig - binnen de Beekse Bergen.”

Dat dit was gebeurd, was niet bekend bij Beekse Bergen. “Nie-

mand was op de hoogte van het feit dat mensen een soort van strandwand­eling hebben gemaakt in het verblijf van de jachtluipa­arden.” De dieren waren volgens De Wildt niet hongerig en zaten niet ‘in de jacht’, maar ze reageerden uiteindeli­jk wel op dit uitzonderl­ijke bezoek.

In dit soort gevallen ingrijpen als het misgaat, kan het park niet, erkent De Wildt. “Alles met camera’s monitoren is een onbegonnen zaak. Het park is daarvoor veel te groot.” Maar er wordt wel voor gewaarschu­wd dit niet te doen. “Ook in het Frans leggen we duidelijk uit wat de regels zijn. Deze mensen hebben zich daar duidelijk niet aan gehouden.” De 24-jarige man en zijn moeder die de beelden maakten, worden ondertusse­n overspoeld door journalist­en. Ze laten weten dat ze het Franse gezin wel degelijk hebben gewaarschu­wd. “Vol verbazing slaan we het bizarre tafereel gade, terwijl we met gebaren duidelijk proberen te maken dat ze gevaar lopen”, schrijft moeder Sylvia op Facebook. “Mensen vragen zich ook af waarom we onze ramen niet open deden of uitstapten, maar dan zouden we echt onze levens op het spel zetten. We hebben echt gedaan wat we konden”, aldus moeder en zoon.

 ?? FOTO HBVL ?? Op beelden is te zien hoe de bezoekers achternage­zeten door twee jachtluipa­arden weer de auto in vluchten.
FOTO HBVL Op beelden is te zien hoe de bezoekers achternage­zeten door twee jachtluipa­arden weer de auto in vluchten.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium