Het Belang van Limburg

Belle Perez laat zich opsluiten als aanklacht tegen kinderpros­titutie

-

Belle Perez is pas terug van een reis naar Brazilië, waar ze als ambassadri­ce van de organisati­e ‘Free a Girl’ favella’s heeft bezocht. Woensdag laat ze zich in het Antwerpse restaurant De Rooden Hoed opsluiten in een hokje van één bij twee om aandacht te vragen voor de problemati­ek van kinderpros­titutie wereldwijd.

ANTWERPEN -

De reis naar Fortaleza, een stad van 2,5 miljoen inwoners in het noordooste­n van Brazilië, heeft indruk op Belle gemaakt. “Ik heb opvangcent­ra bezocht en met meisjes gepraat. Ze schamen zich. Eén meisje was misbruikt door een familielid. Van de prostituti­e belanden ze in een depressie, dan drugs en opnieuw prostituti­e om de drugs te kunnen betalen. Ik ben bij een slachtoffe­r thuis geweest. Daar was geen elektricit­eit, geen stromend water, je struikelde er over de crackpotje­s want de moeder is verslaafd. Het is onmenselij­k. Als jonge moeder heeft dit me extra hard geraakt. Ik wil me dan ook honderd procent inzetten tegen deze mistoestan­den.”

Free a Girl

Free a Girl is een internatio­nale noodhulpor­ganisatie die bij ons nog niet zo bekend is. “Ze doen niet

alleen aan fondsenwer­ving, maar werken ook samen met lokale organisati­es in India, Nepal, Bangladesh, Thailand en Brazilië om die jonge meisjes een tweede kans te geven door scholing en beroepstra­ining. Ze helpen bij de bevrijding van meisjes uit bordelen en werken samen met justitie om mensenhand­elaren op te pakken.” Volgende week zullen ruim 300 bekende en onbekende Nederlande­rs zich twaalf uur lang opsluiten om aandacht te vragen en sponsorgel­d op te halen voor de organisati­e. Het doel is 1 miljoen euro. “Ik heb nogal wat volgers op sociale media en hoop zo wat geld te kunnen bijeenbren­gen. Mensen kunnen ook met me komen praten. Ik zit in een hokje - als symbool voor hoe die kinderen in hun situatie gevangenzi­tten maar ik kan communicer­en met de buitenwere­ld”, besluit Belle.

 ?? FOTO HBVL ?? Belle Perez bezocht in Brazilië verschille­nde opvangcent­ra.
FOTO HBVL Belle Perez bezocht in Brazilië verschille­nde opvangcent­ra.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium