Het Belang van Limburg

Marjolein uit ‘Blind Getrouwd’ lanceert #stoppesten

-

HASSELT - Haar passage in ‘Blind Getrouwd’ bracht haar geen echtgenoot maar een stortvloed van haatberich­ten. Daarom start Marjolein Faes (37) met #stoppesten, een actie tegen pesten onder volwassene­n.

“Je weet dat er reacties komen als je met je kop op tv komt. Maar zo fel? Ik had het absoluut niet zien aankomen”, zegt Marjolein. Dat het vuur tussen haar en Mike in ‘Blind Getrouwd’ doofde, was volgens de meeste kijkers louter haar schuld. En dat lieten ze op sociale media onverbloem­d weten. “Ik begrijp dat kijkers zich een mening vormen aan de hand van momentopna­mes op tv. Ik doe dat ook. Maar hou die binnenskam­ers. Nu gooit men veel te gemakkelij­k vanuit de luie zetel de gemeenste dingen online. We spreken vaak over pesten onder kinderen, maar volwassene­n moeten het goede voorbeeld geven.” Aanvankeli­jk probeerde Marjolein de haat te negeren. “Maar toen het uit de hand liep, kreeg ik via vrienden toch reacties te zien. Echt angstaanja­gend werd het toen ik ook persoonlij­k berichten kreeg, via gsm en mail. Van pubers die ‘Go to hell, bitch’ schreven tot bomma’s die me vertelden dat ik het niet verdiende te leven. Heel veel bruggen te ver. Gelukkig heb ik de beste vrienden ter wereld en kreeg ik heel veel steun van mijn familie. Als je op zo’n moment niet goed omringd bent, dan overleef je dat niet.”

Zo groeide het idee van #stoppesten, de lezingen voor bedrijven die Marjolein, zelf een loopbaanbe­geleider en burn-outcoach, lanceert. “Het is niet mijn bedoeling dat mensen nu medelijden hebben met die arme Marjolein. Maar mijn verhaal gebruik ik als kapstok voor een lezing, gespekt met cijfers over pesten bij volwassene­n. Ik wil mensen bewustmake­n van de schade die het kan aanrichten. Mensen die gepest worden, wil ik dan weer het gevoel geven dat ze niet alleen staan.”

 ?? Foto VTM ?? Marjolein Faes.
Foto VTM Marjolein Faes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium