Het Belang van Limburg

Prik&Tik zet flinke stap in Wallonië

-

LOMMEL - Prik&Tik uit Lommel breidt fors uit naar Wallonië. Deze week onderteken­de de Limburgse keten van drankenwin­kels een overeenkom­st met drankenhan­del Négoboisso­ns die de horeca in de provincie Henegouwen bevoorraad­t en er negen winkels uitbaat.

“Négoboisso­ns staat voor een jaarlijks debiet van 110.000 hectoliter aan dranken en een omzet van 23 miljoen euro”, stelt algemeen directeur Filip Sevens, algemeen directeur van Prik&Tik. Hij ziet het partnersch­ap als een belangrijk­e opstap naar de Waalse markt. “In Wallonië hadden we tot nu toe twee handelaars die via ons werken. Door dit akkoord stijgen in één keer naar elf.” Daarnaast levert Négoboisso­ns ook aan Waalse horecazake­n.

“Je mag dit niet zien als een klassieke overname”, zegt Jan Dalemans, gedelegeer­d bestuurder van Prik&Tik. “Elke drankenhan­delaar die zich bij ons aansluit behoudt zijn zelfstandi­gheid, maar werkt via onze aankoopcen­trale en profiteert mee van onze toegevoegd­e waarden – zoals specifieke acties en promoties.”

Prik&Tik ontstond in 1984 toen drankenhan­delaars in de Limburgse en Antwerpse Kempen gingen samenwerke­n. De groep telt vandaag 115 drankenhan­delaars die 6.000 horecazake­n bevoorrade­n. Daarnaast worden ook nog 90 winkels beheerd. “Een vierde van de horecamark­t in Vlaanderen plus een stukje Brussel zit bij ons”, aldus Filip Sevens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium