Het Belang van Limburg

“Deze keuze had ik niet verwacht”

Jonas De Roeck had Marc Brys nog als trainer

- Gunter SCHOOFS Christof Dierick

Jonas De Roeck vernam gisteren zoals iedereen het nieuws dat Brys hem opvolgt bij STVV. “Ik had al even een vermoeden dat men gesprekken voerde met Brys, maar het is niet meteen een keuze in de lijn die ik verwachtte”, aldus De Roeck, die wel al eerder aangaf dat de naam van zijn opvolger hem weinig uitmaakt. “De keuze voor Brys is dan ook het volste recht van de club STVV.”

Eén voordeel voor De Roeck: Brys zal er met Beerschot-Wilrijk dit weekend alles aan doen om Lokeren punten af te snoepen en zo dus STVV vooruit te helpen in play-off 2. “Zo had ik het zelfs nog niet bekeken”, lacht De Roeck. “Een trainer zal er altijd alles aan doen om wedstrijde­n te winnen, toch? Net zoals mijn spelers al weken, maanden tonen dat ze in moeilijke omstandigh­eden blijven gaan voor elke wedstrijd. Dat zal Jonas DE ROECK

Coach STVV op Antwerp niet anders zijn, ook al wordt er aan de zijlijn nu veel gesproken over de komst van Brys.”

1,5 jaar samengewer­kt

Pikant detail: Jonas De Roeck had als speler van Germinal Beerschot in de periode 2005-2007 Marc Brys zowaar nog als trainer. Een samenwerki­ng van 1,5 jaar lang, verspreid over twee ambtstermi­jnen, was dat. De Roeck kwam als verdediger zoals geweten uit voor beide Antwerpse clubs: Beerschot en de grote vijand Antwerp.

Waasland-Beveren

Intussen blijft de naam van De Roeck gelinkt aan Waasland-Beveren. “Maar ik heb nog steeds niets gehoord van die club”, beweert De Roeck. “Ik heb hun interesse ook alleen maar in de media gelezen.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Brys geeft op training aanwijzigi­ngen aan een nog jonge Jonas De Roeck.
FOTO PHOTO NEWS Brys geeft op training aanwijzigi­ngen aan een nog jonge Jonas De Roeck.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium