Het Belang van Limburg

Siebe Schrijvers staat stil in zijn ontwikkeli­ng

-

“Siebe begon heel sterk dit seizoen tot hij plots werd gepasseerd. Bij Waasland-Beveren was Siebe de grote man. Nu stagneert hij en dat is jammer. Je ziet het bij alle vier de toptalente­n van die generatie: Musonda, Pereira en Bakkali. Ze kunnen vreselijk goed voetballen, maar ze ontwikkele­n zich dit seizoen niet of amper. Waar het aan ligt, kan je moeilijk zeggen. In het geval van Siebe heeft dat met vertrouwen te maken. Vorige week startte hij en tegen Gent raakte hij zelfs niet bij de achttien. Musonda gaat naar Celtic om te spelen en heeft maar vier matchen gespeeld. Pereira doet af en toe mee bij Valencia. Bakkali koos met Deportivo de verkeerde club.”

“De beste optie voor Siebe is dus vertrekken. Zo kan hij weer de speler worden die Waasland-Beveren eigenhandi­g in eerste klasse hield. Dat kan niet weg zijn. Als hij weer vertrouwen opdoet, zal hij groeien. Hij mag zich ook eens wat meer laten gelden. Voor zichzelf opkomen en de bal opeisen. Daar is hij goed genoeg voor en dat zit ook in hem. Bij de nationale jeugdploeg­en deed hij dat en bij de beloftenpl­oeg was hij zelfs aanvoerder. Als je dan je plaats bij Genk niet kan afdwingen, kan je beter voor een transfer kiezen. Even de stap terug naar een subtopper. Het gaat nu veel over Leandro Trossard, maar eigenlijk is die ook maar doorgebrok­en bij OH Leuven. Daarna is hij door blijven groeien. Hoe? Hij is belangrijk gemaakt. Dan zet je stappen.”

“Genk won opnieuw niet en moet er nu tegen Charleroi iets van zien te maken. Het voetbal is leuk, maar het belangrijk­ste is naar het schijnt winnen. Doe je dat niet, dan ben je niet goed genoeg. Zo simpel is het.”

De beste optie voor Siebe is vertrekken. Zo kan hij weer de speler worden die Waasland-Beveren eigenhandi­g in eerste klasse hield

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium