Het Belang van Limburg

“Hij kan de Spaanse top zes aan”

Junior Edmilson verrast zelfs zijn eigen vader

-

Er is in PO1 geen houden aan Junior Edmilson (23). De vleugelspi­ts van Standard scoorde al zeven keer en gaf drie assists. “Zelfs ik had deze statistiek­en niet verwacht”, zegt Edmilson Senior. Een trotse vader aan het woord.

Donderdag op Anderlecht was het weer zover: de Junior Edmilson show. Met twee goals en een assist dikte hij zijn toch al zo indrukwekk­ende statistiek­en verder aan. Edmilson Senior (50) volgde het in het bijzijn van vrienden en familie. “Toen Junior zijn eerste goal maakte, was ik zo hevig dat ik de tv bijna omverstoot­te”, lacht de ex-speler van Standard. Edmilson Senior kan, fier als hij is, uren spreken over zijn zoon. “Ik kon me alles voorstelle­n, maar deze cijfers niet. Ik heb Junior nog nooit op dit niveau gezien. Hiervoor scoorde hij amper, tegenwoord­ig ziet het er bijna makkelijk uit voor hem. Dat hij na zo’n sprint tegen Anderlecht de klaarheid van geest had om zo af te werken, vond ik echt sterk. Of hij in staat is om dit niveau vast te houden? Ja, hij is volwassen geworden. Zijn carrière is nu echt vertrokken.”

Nochtans zag het er lang niet naar uit dat dit het jaar van Edmilson ging worden. “Door zijn voetblessu­re en zijn ziekte (maagbloedi­ng, nvdr.) speelde hij nooit op 100% en was hij wisselvall­ig. Na twee, drie matchen zag je hem aftakelen. Ik zag aan zijn gezicht dat hij na twee sprintjes geen energie meer had. Hij is op het juiste moment in topvorm. De beste speler van België? Ik zou zeggen van de play-offs. De klik kwam er na de match tegen Charleroi. Die goal heeft hem bevrijd.”

Transfer

Geruchten genoeg, maar over de toekomst van zijn zoon wil vader Edmilson zich niet uitspreken. “Ik denk dat hij het niveau van de Spaanse top zes aankan. Dan heb ik het niet over Barça, Real en Atlético, maar net daaronder. Zeker omdat ze in die competitie meer open spelen, kan hij daar brokken maken.”

Tatoeage

Tot slot is er die opvallende tatoeage die Junior onlangs liet zetten. Een immense afbeelding van hem en zijn vader. “Een foto van de titelvieri­ng met STVV”, legt senior uit. “Hij had gezegd dat hij een nieuwe tattoo ging pakken, maar ik dacht aan iets kleiners (lacht). Het zetten duurde opgeteld twaalf uur. Knap, ik had het niet gekund.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium