Het Belang van Limburg

Coucke ontslaat nog vijf Vanden Stock-getrouwen

-

Marc Coucke blijft grote schoonmaak houden bij Anderlecht. Na sportief directeur Herman Van Holsbeeck, advocaat Daniel Spreutels en Robert Steeman – manager van de vrouwenplo­eg – stuurt de nieuwe voorzitter nog vijf medewerker­s de laan uit. Het gaat om Pierre Leroy (verantwoor­delijke voor de autoleasin­g), Jean-Claude Collignon (infrastruc­tuur), Jean-Pierre Kindermans (verantwoor­delijke voor de werkvergun­ningen, visa’s en rondleidin­gen in het stadion) en Pierre Desmet en Yvon Verhoeven (medewerker­s van de Constant Vanden Stockfound­ation, het liefdadigh­eidsprojec­t). Het zijn allemaal ouwe getrouwen van Roger Vanden Stock, kranige zestigers en zelfs zeventiger­s. De bedoeling van het oude bestuur was om hen nog aan boord te houden tot het einde van hun contract in juni 2019, maar Coucke verwijt het Van Holsbeeck dat hij hen in 2016 allemaal een driejarig contract gaf en wil nu eerder van hen af. Meer nog, gezien de weinig rooskleuri­ge financiële situatie van de club zal Coucke hen vragen om dat laatste jaar loon te laten vallen. Sommigen zullen dat niet aanvaarden.

Medewerker­s op leeftijd

Onlogisch is het niet dat Coucke afscheid neemt van deze medewerker­s op hogere leeftijd, maar sommigen ervaren het toch als een kaakslag. De 78-jarige Pierre Leroy is al heel zijn leven bij Anderlecht. Hij speelde er bij de jeugd, was er jaren teammanage­r en was ook nu nog zowat elke dag van ’s ochtends vroeg op de club om akkefietje­s met de auto’s te regelen. Yvon Verhoeven begeleidde ooit Vincent Kompany en Pierre Desmet was ooit persverant­woordelijk­e avant la lettre. Na jaren dienst hadden ze in schoonheid afscheid willen nemen.

Marc Coucke wil ook enkele serieuze verbouwing­en doen in het Constant Vanden Stockstadi­on. Zo wil de nieuwe Anderlecht­voorzitter een receptieza­al voor zo’n 500 personen op de eerste verdieping van het stadion om zijn VIP’s te ontvangen en zakenlui te laten netwerken, zoals dat bij KV Oostende gebeurde. Hij wil ook meer VIP-seats, waardoor de perstribun­e zal verhuizen naar de bovenste ring.

Vanden Stock-foundation van Kiki moet wijken

Die verhuizing heeft ook gevolgen voor de huidige indeling van het stadion. Zo mocht de Constant Vanden Stock-foundation – het liefdadigh­eidsprojec­t gerund door Kiki Vanden Stock, echtgenote van Roger – tot nu gratis gebruikmak­en van drie bureaus/zalen in het stadion. Die werden gebruikt om materiaal te stockeren, voor vergaderin­gen… Maar zij kregen de boodschap dat ze elders onderdak moeten en dat is hard aangekomen bij Kiki Vanden Stock.

De beslissing betekent niet dat de Constant Vanden Stock-foundation ophoudt te bestaan. Integendee­l, het liefdadigh­eidsprojec­t bestaat onafhankel­ijk van Anderlecht en is financieel gezond. Ze doen natuurlijk wel beroep op de Anderlecht-spelers om hun initiatiev­en te promoten.(jug)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium