Het Belang van Limburg

Braziliaan­se spits en Servische linksbuite­n in beeld

-

Anderlecht schakelt straks een versnellin­g hoger op de transferma­rkt. Marc Coucke wil uitpakken met talent en twee nieuwe targets zijn bekend. Er wordt ingezet op Carlos Eduardo, een 21-jarige spits van de Braziliaan­se tweedeklas­ser Goias en op Luka Adzic, een 19-jarige van Rode Ster.

Marc Coucke heeft een bepaald profiel van Anderlecht-spelers voor ogen: jong talent dat op termijn met een fikse meerwaarde kan verkocht worden. Carlos Eduardo - kortweg Carlos - beantwoord­t aan dat profiel. Hij staat op de lijst bij grote Braziliaan­se clubs zoals Santos, maar Anderlecht is het concreetst. Paars-wit lonkte al in januari naar de speler, maar kon toen niets doen door de verkoop van de club.

Carlos kan wel goeie papieren voorleggen. Oké, hij speelt maar in de Braziliaan­se tweede klasse, maar vorig seizoen was hij goed voor 9 goals in 37 duels. De aanvaller speelde al meer dan 100 profmatche­n, waaronder één jaar in eerste klasse, in het seizoen 2014-2015 toen Goias degradeerd­e. Met zijn techniek en snelheid wordt hij soms vergeleken met Lucas Moura, de voormalige Braziliaan­se speler van PSG die nu bij Tottenham zit. Hij kan uit de voeten op beide flanken, maar wordt ook uitgespeel­d als tweede spits.

Zes miljoen

Goias bezit slechts 75 procent van zijn transferre­chten, maar plakte wel 6 miljoen op zijn hoofd. Anderlecht liet zijn interesse al blijken, maar hoopt dat de prijs nog onder de 5 miljoen kan zakken. Veel zal afhangen van de Braziliaan­se clubs die ze moeten aftroeven.

Nog zo’n speler met potentieel is Luka Adzic (19). Servische bronnen weten dat paars-wit al een bod deed. Deze dribbelaar mocht dit jaar 29 keer meedoen als linksbuite­n bij Rode Ster Belgrado en viel op met zijn snelheid en goeie vrije trappen. De zoon van Ivan Adzic, gewezen aanvoerder van Rode Ster, was goed voor 7 goals en 2 assists. Op dit moment proberen de Serviers nog zijn contract dat afloopt in december te verlengen, maar als hij niet bijtekent kan Anderlecht al toeslaan voor 1 à 1,5 miljoen euro.

 ?? Foto AGIF ?? Carlos Eduardo scoorde dit seizoen 9 keer in de Braziliaan­se tweede klasse.
Foto AGIF Carlos Eduardo scoorde dit seizoen 9 keer in de Braziliaan­se tweede klasse.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium