Het Belang van Limburg

“Sprints van Viviani waren magistraal”

-

Ciao Tim! Eén week Giro is voorbij. Round-up. Wie was de meest opvallende renner in het peloton?

“Ik kom met niets creatiever­s dan Elia Viviani. Zijn sprints waren magistraal, ook al is de wereldtop niet aanwezig. Uiteraard is André Greipel de beste sprinter van het pak, maar Elia Viviani plaats ik toch in de top vijf van de wereld. Het klinkt allemaal simpel, twee ritten winnen in de Giro, maar je moet het ook nog doen.”

En welke ploeg heeft dan de grootste indruk gemaakt?

“Dan ga ik voor BMC. Zij hebben een hele week lang de koers gedragen in functie van de roze trui van Rohan Dennis. Dat is voor die BMCmannen een stevige opdracht, want ze hebben kilometers en uren aan de kop van het peloton gesleurd.”

Dus niet Quick Step dat Viviani tweemaal naar de zege heeft geloodst?

“Nee, eigenlijk niet. BMC was er altijd, Quick Step niet. Nu moet ik wel zeggen dat de mannen van Mitchelton Scott op de Etna een bijna onevenaarb­are prestatie hebben neergezet. Ritzege, tweede plek en roze trui, dat gebeurt echt niet vaak in een bergrit. Dat is echt een hele sterke ploeg. Je ziet het aan de resultaten, maar we hebben het als team ook ondervonde­n toen we de voorbije week met die heren samenwerkt­en om de ontsnappin­g van de dag terug te pakken.”

Voorspelba­ar : wat was het leukste moment de voorbije week?

“Niet moeilijk... de laatste 200 meter van de vierde etappe. Fantastisc­h!”

Beginnen de wielerfans het niet stilaan ‘gewoon’ te vinden dat je wint?

“Dat merk ik wel ja, terwijl een Girorit winnen aartsmoeil­ijk is. De verrassing is er vanaf, het is niet meer nieuw. Maar ik beschouw dat eerder als een compliment.”

Wie of wat is de grootste tegenvalle­r van de eerste week?

“Dat is een gevaarlijk­e vraag, want als ik nu een naam noem gaat die extra geprikkeld zijn. Maar ik ga het toch doen... Ik had meer verwacht van Diego Ulissi. Voor mij was hij de topfavorie­t in Caltagiron­e - waar ik won - en in Santa Ninfa. Twee keer dook hij ver onder de verwachtin­gen.”

 ??  ?? Dagelijks telefonere­n we met Tim Wellens. De Truienaar die twee jaar geleden de bergetappe naar Roccaraso won, beantwoord­t onomwonden ons spervuur van vragen.
Dagelijks telefonere­n we met Tim Wellens. De Truienaar die twee jaar geleden de bergetappe naar Roccaraso won, beantwoord­t onomwonden ons spervuur van vragen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium