Het Belang van Limburg

Kan Desalle zich weer in KTM-duel mengen?

-

De MXGP trekt dit weekend naar Kegums in Letland. Een zanderige baan, waar Jeffrey Herlings en Antonio Cairoli - de twee grote titelkandi­daten dit seizoen - in het verleden al meermaals aan het feest waren.

De Nederlande­r is tot nog toe een tikkeltje sneller en telt dan ook 23 punten meer dan z’n Italiaanse ploegmaat. Maar The Bullet mag zeker niet op z’n lauweren rusten. Eén klein foutje en de ervaren en geslepen Cairoli staat klaar om dat genadeloos af te straffen. Benieuwd ook of Clément Desalle, die anderhalve week geleden in Rusland de zegereeks van KTM een halt toeriep, zich opnieuw in de strijd kan mengen. De Panda heeft een beetje een haat-liefdeverh­ouding met het circuit Zelta Zirgs in Kegums. Hij stond er al drie keer op het podium (met winst in 2010), maar liet er ook al enkele keren serieuze steken vallen. Als hij enigszins in het spoor van de twee KTM’s wil blijven, is het podium een must. Bovendien moet hij ook achterom kijken. Romain Febvre, de wereldkamp­ioen van 2015, ligt op de loer (op amper negen punten) om onze landgenoot van de derde plaats te stoten.

In de MX2 zal de tweestrijd tussen Jonass en Prado ook in Kegums allicht onverstoor­d verder gaan. Aan Belgische zijde is het uitkijken naar Jago Geerts. De 18-jarige Balenaar, bezig aan zijn eerste WK-seizoen, tankte vertrouwen met winst in de Dutch Masters in Mill en houdt wel van het zanderige parcours in Kegums.

 ?? Foto HBVL ?? Clément Desalle.
Foto HBVL Clément Desalle.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium