Het Belang van Limburg

“Dit zou mijn mooiste moment zijn”

Pakt Sven Sleypen beker tegen oude én toekomstig­e club?

- Jo TREKELS

Gaat na Pibo Hoeselt opnieuw een tweedeklas­ser met de Beker van Limburg aan de haal? United Wellen waagt het er zaterdag (21.00u) op in De Kommel in Maasmechel­en. “Celtic Houthalen is de favoriet, maar als wij het halen, is het mijn mooiste moment ooit in de zaal”, weet Sven Sleypen, die tegen zijn oude én toekomstig­e club speelt.

Eerlijk is eerlijk: tweedeklas­ser Wellen had geluk met de loting. Vóór vanavond kruiste het één derdeklass­er en drie provincial­ers. “Toen we de tabel goed bestudeerd­en, hebben we de finale als doel gesteld”, geeft de 30-jarige Kortessemn­aar toe. “Eersteklas­ser Celtic schakelde in de halve finale favoriet Gelko Hasselt uit en is dus de grote favoriet. Maar wij gaan er alles aan doen om een fantastisc­h einde te breien aan dit seizoen.” Voorlopig is dat noch top, noch een flop. “De competitie was wel een mislukking. We werden tweede, maar konden kampioen Beverlo nooit bedreigen. In de Beker van België schopten we het wel tot de kwartfinal­es. Samen met deze finale maakte dat veel goed.” Sleypen zal zaterdagav­ond sowieso in de kijker lopen. Ten eerste omdat hij een verleden heeft bij de opponent. “Net als doelman Opdebeek, Duric en Achadoud ben ik ex-Celtic”, bevestigt Sleypen. “Hoewel het pas twee jaar geleden is, speelde ik wel enkel met Petros Papanicola­ou. De rest van de kern is nieuw.”

Zijn periode in Houthalen was alleszins onvergetel­ijk. Met eerst een degradatie, daarna een promotie en een afscheid met winst van… de Beker van Limburg. “Ik zag deze week de foto’s nog eens op Facebook passeren”, lacht Sleypen. “Dat was een speciale avond. Hasselt kwam 3-0 voor, maar wij gingen erop en in verlenging­en ook erover. Dat is zonder twijfel mijn mooiste herinnerin­g in de zaal, mooier dan die titel het jaar voordien. Maar als we nu met Wellen tegen Houthalen zouden stunten,

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium