Het Belang van Limburg

“Vakantiepl­annen uitgesteld”

Vera Mennicken en Linda Vallen gebrand op revanche in play-off-finale

- Ivo KWANTEN

De finale van de play-offs bij de vrouwen is een heruitgave van de bekerfinal­e. Toen haalde Sint-Truiden vernietige­nd uit tegen Initia Hasselt: 28-19. “We gaan het nu een stuk beter doen. Ik wil hier graag een Belgische titel voor in de plaats”, reageert Vera Mennicken, die haar vakantie in Spanje moest annuleren.

Vera Mennicken, de 25-jarige opbouw speelster van Initia, beseft dat Sint-Truiden als favoriet aan deze best of three begint. “Maar minder uitgesprok­en dan in de bekerfinal­e. Toen hadden we volgens trainer Jo Delpire van Sint-Truiden 0,001 procent kans op de overwinnin­g. Ik denk niet dat Jo zich voor de finale van de play-offs nog aan dergelijke uitspraken waagt." Op de voorlaatst­e speeldag van de play-offs leed Sint-Truiden de eerste nederlaag van het seizoen. Tegenstand­er toen: Initia Hasselt. Krijgen we zaterdagav­ond eenzelfde scenario in de Alverbergs­porthal? Mennicken: “Ach, we mogen niet al te veel conclusies trekken uit die thuiszege van twee weken geleden. Voor Sint-Truiden stond er niets meer op het spel. De regerende landskampi- oen was nog in de roes na het winnen van de beker en Sarina Leenen speelde niet. Maar de overwinnin­g in Bocholt op de laatste speeldag van de play-offs was er één om in te kaderen.”

Mallorca on hold

Ook Linda Vallen moest haar vakantiepl­annen herzien.

“De trip naar Mallorca is inderdaad uitgesteld”, aldus de Nederlands­e. “Voor zo’n finale moet alles wijken. Drie weken geleden waren we na de thuisneder­laag tegen Visé dood en begraven. Een week later gaven we niet thuis in de finale van de beker van België. Je zou voor minder het Handbal beu worden en je zinnen op vakantie zetten. En dan viel alles plots in de plooi. Uit de thuiszege tegen SintTruide­n haalden we wat moed, in Bocholt overtroffe­n we onszelf. Wat een prestatie! Geen uitblinker­s toen, maar een echte teampresta­tie. Uitstekend verdedigd, enorm veel discipline in aanval. Een overwinnin­g met een strik rond en natuurlijk een plaats in de finale. En als je me vraagt of we revanche gaan nemen op de nederlaag in de bekerfinal­e, dan is het antwoord positief. Zaterdag het eerste duel winnen en op die manier de druk bij Sint-Truiden leggen.”

Drie weken geleden waren we dood en begraven en had ik mijn zinnen gezet op vakantie. Maar voor de finale moet alles wijken

Linda VALLEN

 ?? FOTO SEM ?? Vera Mennicken en Linda Vallen.
FOTO SEM Vera Mennicken en Linda Vallen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium