Het Belang van Limburg

TC Tenkie speelt voor plaats in eindronde

-

Bij de start van de nationale interclub was het behoud het eerste doel van TC Tenkie in eerste nationale. Na de vlotte zege tegen Tennisdel Genk mag de nieuwkomer bij winst tegen RTC Liège zelfs dromen van de eindronde.

“De eerste twee van elke poules spelen begin september eindronde en daarmee behoren we tot de vier beste clubs van België”, glundert ondervoorz­itter Frank Liwerkski.

“Eerst nog voorbij Liège geraken, de thuishaven van David Goffin en Steve Darcis. Beiden staan op de spelerslij­st, maar speelden nog geen interclub. Onze ploeg in vierde nationale is al verzekerd van een ticket voor de eindronde na drie zeges op een rij. Zij spelen dit weekend tegen Tennisclub Wase voor de eerste plaats.” Tennisdel Genk speelt zondag thuis tegen de vedetten van TC De Koddaert. Vorige week speelden Joris De Loore, Niels Desein, Xavier Malisse en Dick Norman mee. Tennisdel verloor vorig weekend met 8-1 van TC Tenkie. Coach Dries Beerden speelde uitsluiten­d met eigen beloften (foto), omdat een aantal spelers in het buitenland speelden. Zo zaten Sander Gillé en Joran Vliegen in Rome. Om een boete te vermijden, werd zelfs Tibo Colson opgetromme­ld. Hij onderging in het najaar een operatie en spelen zit er nog steeds niet in voor hem. Alexander Hoogmarten­s redde de eer tegen Bart Stevens.

In de andere poule in eerste komt KTC Diest nog in aanmerking voor de eindronde. Zij spelen zondag tegen Fayen-Bois TC. In tweede nationale verloren ze vorig week de derby tegen GT Tessenderl­o met 6-3. De dames van KTC Diest wonnen twee keer op rij in eerste nationale. Zij spelen zaterdag tegen TC Kortemark. In derde nationale speelt het ongeslagen TC Wimbledon tegen de leider David Lloyd Leisure Ter Elst, met Sabine Appelmans, voor de eerste plaats.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium