Het Belang van Limburg

“Dessel zal ons geen vrijgeleid­e geven”

Wouter Scheelen houdt geen rekening met ‘vriendendi­enst’ van buren

- Piet DINGENS

Zondag maakt Lommel de korte verplaatsi­ng naar Dessel. Met de hete adem van Knokke in de nek kan het elftal van Tom Van Imschoot zich eigenlijk geen puntenverl­ies veroorlove­n. Maar dan zal er toch veel sneller en agressieve­r gevoetbald moeten worden dan in het eerste uur tegen Deinze. “Dessel zal ons zeker geen vrijgeleid­e geven”, beseft Wouter Scheelen. “Ook al komen ze met acht punten achterstan­d niet meer in aanmerking voor de titel.”

“Wie de meeste honger toont, speelt. Het maakt niet uit of die jongens volgend seizoen nog in Lommel zijn of niet.”

Deze boodschap aan het adres van zijn spelers liet Van Imschoot enkele weken geleden optekenen. Na de zwakke tweede helft van zijn team in Knokke greep hij drastisch in. Liefst vijf andere spelers stonden tegen Deinze aan de aftrap. De verhoopte zege kwam er, maar het was duidelijk dat zelfs in een goed gestoffeer­de kern als die van Lommel het slopende seizoen zijn tol begint te eisen. Van Imschoot verwees tijdens zijn persbabbel nog even naar wat zich de voorbije week op training afspeelde.

Een taaie klant

“De zware nederlaag in Knokke was hard aangekomen. Maar toen hebben Wouter (Scheelen) en Robin (Henkens) de groep op sleeptouw genomen, terwijl ze zelfs niet aan de wedstrijd tegen Deinze zouden beginnen. Dat verdient een groot compliment.” Die pluim voor de Lommelse kapitein is in meerdere opzichten dik verdiend. Scheelen zette zondag met een heerlijke assist De Bruyn op weg naar de bevrijdend­e 2-0. Maar - en dat weegt veel zwaarder - de 32-jarige toekomstig­e speler van Bocholt is al het hele seizoen een van de opvallends­te en beste spelers van de leider. Pikte het niet om tegen Deinze op de bank te starten? Scheelen: “Ik voelde me echt niet persoonlij­k geviseerd, hoor. De trainer heeft de mogelijkhe­den om te roteren en zo kan iedereen zijn steentje ook bijdragen. Op training heb ik deze week niets speciaals gedaan. Elkaar voortduren­d oppeppen en motiveren hoort erbij, vind ik. Zonder een positieve instelling kom je nergens. Zo moeten we ook Dessel zondag tegemoet treden. Dat wordt een taaie klant, maar we willen absoluut die titel op ons palmares.”

LOMMEL: Azevedo (enkel) is niet fit. DE KERN: Clepkens, Daniëls, Swers, Neven, Santermans, Ruyssen, Cauwenberg, Deferm, Gueroui, Brebels, Henkens, Scheelen De Bruyn, Gaethofs, Vermijl, Sula, Vermeiren, Valcke. (pidi)

 ?? Foto DD ?? Wouter Scheelen: “We willen absoluut die titel op ons palmares.”
Foto DD Wouter Scheelen: “We willen absoluut die titel op ons palmares.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium