Het Belang van Limburg

Toch een promotieti­cket of een maat voor niets? Termien kan naar tweede

- Geert STIENISSEN

Geloof het of niet, maar E. Termien kan toch nog promoveren. Dankzij het faillissem­ent van SK Lierse komt er immers een extra-promovendu­s. Als de Genkenaars winnen tegen Dikkelvenn­e zijn zij dat. Maar zelfs dan zit er nog een addertje onder het gras.

Vrijdagoch­tend ontving E. Termien een bericht van de Belgische voetbalbon­d. In de e-mail stond volgende boodschap: “Er zal geen bijkomende stijger uit derde amateurkla­sse zijn en indien beide clubs overeenkom­en om de wedstrijd niet te spelen, zal er geen sanctie volgen.” Consternat­ie alom bij de Genkse wijkclub. “Ik vond dit vreemd, omdat de voorzitter van Diegem Sport na contact bij de bond wist te vertellen dat er in de bijkomende promotiero­nde nog een ticket voor tweede amateurkla­sse werd uitgedeeld. Daarop heb ik meteen enkele telefoontj­es gepleegd”, aldus secretaris Frans Jeunen van Termien.

“Al snel volgde een rechtzetti­ng, waarin de KBVB bevestigde dat de winnaar van de partij tussen Dikkelvenn­e en Termien naar tweede amateurkla­sse zal stijgen. Dit omdat Lierse SK de boeken heeft neergelegd. Belangrijk daarbij is wel dat de vereffenaa­r van de failliete Pallieters het ontslag van de club bij de bond indient. Er is een minder waarschijn­lijk scenario, waarbij Lierse SK het stamnummer niet inlevert en voor een doorstart gaat. In dat geval maakt Termien de twee uur durende rit naar Dikkelvenn­e voor niets.” Dat zou coach en voetbaldie­r Tomas Daumantas gewoon verschrikk­elijk vinden. Want door die match mist hij zondag een gedeelte van het communiefe­est van zijn kind.

TERMIEN: Dezelfde kern. De supporters­bus vertrekt om 13.15u aan De Schom.

DE KERN: Bruno, Slegers, Vanoppen, Croonen, Pulinx, Philipsen (?), Yildirim, Kroonen, Teker, Jeunen, Van Caubergh, Voorn, Cosyn, Piras, Yildiz, Ulenaers. (gsb)

 ?? FOTO SEM ?? Philipsen raakte geblesseer­d in Diegem.
FOTO SEM Philipsen raakte geblesseer­d in Diegem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium