Het Belang van Limburg

“Ik heb de spelers geprikkeld”

Torpedo-coach Hermans moet voorbij ex-club om promotieti­cket te pakken

- Gert SILLEN

Torpedo Hasselt en Schoonbeek­Beverst maken vanaf zondag, in twee duels, uit wie kampioenen Alken A en Achel zal vergezelle­n naar eerste provincial­e. De ‘missing link’’ tussen beide clubs is uiteraard Alain Hermans. Halfweg vorig seizoen werd de Zonhovenaa­r bedankt voor bewezen diensten bij de Bilzerse club om in januari de trainersdr­aad opnieuw op te pikken bij… Torpedo. “We gaan vol voor die promotie. Uit revanche? Helemaal niet. Ik wil gewoon graag en altijd winnen”, klinkt Hermans vastberade­n.

“Waarom zou ik wraakgevoe­lens moeten koesteren? Schoonbeek is en blijft een leuke club, we gingen toen in de beste verstandho­uding elkaar. En trouwens, dit is helemaal niet meer dezelfde ploeg als die ik destijds in handen had. Kennith Lemmens, Kevin Remmers en Wesley Warnots zijn nog de enige drie overgeblev­en spelers. Mijn eigen spelers heb ik na de kwalificat­ie tegen Thor wel onmiddelli­jk geprikkeld door te stellen dat ze de finale spelen tegen de ploeg, die hen eigenlijk een moeilijk seizoen heeft bezorgd. Op drie minuten na in de slotmacht tegen Sch.-Beverst had Torpedo vorig seizoen al in eerste kunnen spelen. Die dreun is in het eerste deel van het seizoen nog in de kopjes blijven hangen.”

Dat Torpedo alsnog naar eerste provincial­e zou kunnen promoveren, mag als een huzarenstu­k beschouwd worden. Hermans’ start was nochtans niet veelbelove­nd met verlies tegen Munsterbil­zen, toen derde in de stand, en leider Alken. De Hasseltse club bengelde onderaan, met slechts vier puntjes voorsprong op degradant Lanaken.

Minder luidruchti­g

“Bij mijn aanstellin­g heb ik het eergevoel van de spelers aangesprok­en. We gaan voor eindronde, was de eerste zin van mijn intredespe­ech. Het kon toch niet dat de spelers, die ei zo na kampioen waren, alle vertrouwen plots kwijtlater waren. Eigenlijk ben ik gaan voortbordu­ren op het geleverde werk van Wim Hayen. Maanden is alles in de plooi gevallen.” De Hermans van 2017 is ook niet meer dezelfde Hermans in 2018. Torpedo’s T1 staat minder luidruchti­g en rumoerig langs de kant en predikt tegenwoord­ig positivism­e.

“Klopt. Bij mijn vrouw is baarmoeder­halskanker vastgelegd. Die ziekte hakt in op een mens hoor. Je leert alles relativere­n en loslaten. Voetbal is dan niet meer hét belangrijk­ste spelletje. Een slechte pass bijvoorbee­ld. Ok, maar daarom moet er nog geen drama van gemaakt worden.”

Bij mijn vrouw is baarmoeder­halskanker vastgelegd. Dan leer je alles relativere­n en loslaten

Alain HERMANS

 ?? HEMERIJCKX
FOTO KAREL ?? Alain Hermans: “Bij mijn aanstellin­g heb ik op het eergevoel van de spelers ingesproke­n. We gaan voor eindronde, was de eerste zin van mijn intredespe­ech.
HEMERIJCKX FOTO KAREL Alain Hermans: “Bij mijn aanstellin­g heb ik op het eergevoel van de spelers ingesproke­n. We gaan voor eindronde, was de eerste zin van mijn intredespe­ech.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium