Het Belang van Limburg

“Nog fris na vier matchen in twee weken?”

- Fabian VANGEEL/Eddy STIENISSEN

Met vier zijn ze nog, de derdeprovi­ncialers die in de running zijn voor een promotieti­cket. De winnaars van de finales tussen Heers en Boorsem enerzijds en Diepenbeek en Maasland NO anderzijds (zondag heen, woensdag terug) stijgen naar tweede, het lot van de verliezers ligt in de handen van de Limburgse deelnemers aan de interprovi­nciale eindronde.

Heers start als favoriet tegen Boorsem.“Tegen Diepenbeek hebben we het nochtans niet gemakkelij­k gehad, maar uiteindeli­jk gaan we wel verdiend door naar de finale. Ik verwacht wel een moeilijke partij tegen Boorsem. Beide clubs willen absoluut promoveren”, zegt Heers-trainer Jurgen Neven.

“Het is al een hele prestatie dat we het zover geschopt hebben”, reageert Boorsem-coach Marco Lambrigts. “Maar het moet gezegd: dit smaakt naar meer. Derde provincial­e mag dan wel een mooie reeks zijn, iedereen wil graag hogerop. Het zal erop aankomen om na vier matchen in twee weken nog fris voor de dag te komen.”

Diepenbeek

Diepenbeek gaat als beste verliezer door naar de finale. Daarin treft de club Maasland NO. Diepenbeek-trainer Gunter Mertens: “Ik ben te rade gegaan bij enkele collega-trainers en die zeggen allemaal dat Maasland een goede, stevige ploeg is. Dat bewijst hun 4-0-zege van woensdag tegen SLW Maaseik. Maar elke wedstrijd moet gespeeld worden. Ik denk dat niemand had verwacht dat wij met 0-6 gingen winnen in Ham. We gaan er alleszins vol voor.”

“We moeten er geen doekjes om winden”, spreekt ook trainer Davy Schetz van Maasland NO A duidelijke taal. “Het bestuur wil graag, de spelers willen en de trainersst­af vraagt niet liever. Zo’n promotie is een pluim op de hoed van iedereen die tijdens het seizoen iets voor de club betekende. Maar het zal niet van een leien dakje lopen. Diepenbeek staat niet voor niets in deze fase van de eindronde en zal - met het oog op de nakende fusie - de stap naar tweede ook willen zetten.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Maasland NO-coach Davy Schetz.
FOTO DICK DEMEY Maasland NO-coach Davy Schetz.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium