Het Belang van Limburg

‘Gestolen’ hondje is terecht

- Chris NELIS

Dolgelukki­g was de 81-jarige Geovannina uit Waterschei toen ze vrijdag haar 11-jarige shih tzu weer in de armen kon sluiten. Milo was daags voordien verdwenen toen de vrouw in haar tuin aan het werk was. Het opsporings­bericht werd duizenden keren gedeeld op sociale media. De hond bleek uiteindeli­jk niet ontvoerd, zoals eerst gedacht.

Geovannina was in haar tuin in de Dijkstraat aan het werk toen ze donderdag vaststelde dat haar hondje Milo plots verdwenen was. In het verleden was al twee keer geprobeerd om de hond ‘te ontvoeren’. “Een keer toen iemand het dier had opgepakt en in een auto wilde stappen”, zegt haar dochter, die ook het Italiaanse vertaalwer­k voor haar rekening neemt. “Ze schreeuwde zo hard dat ze het dier hebben losgelaten. Een tweede keer pakte een onbekende vrouw Milo op. En ook dat had mama gezien. Die vrouw heeft hem snel weer neergezet.” Afgelopen donderdag had Geovannina niet duidelijk gezien wat er gebeurd was. “Wel dat een auto gestopt is, maar niet dat er iemand is uitgestapt om Milo te pakken. Ze was er echt kapot van.”

Het bericht werd verspreid via een buurtpreve­ntie WhatsApp-groep en TVL en bereikte zo ook sociale- en andere media waar het massaal werd gedeeld. Het was uiteindeli­jk voormalig mijningeni­eur Roger Troch die baasje en hond weer samenbrach­t. “Iemand had de hond aan de rand van de Stiemerbee­kvallei zien lopen”, zegt Troch. “Hij nam contact op met mijn zoon. Ik ben ontzettend blij dat ze weer samen en gelukkig zijn.”

Sinds Geovannina haar echtgenoot verloor is Milo haar grote toeverlaat. Hoe het komt dat ze mekaar uit het oog verloren zijn, is niet duidelijk.

 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? Buurtbewon­er Roger Troch herenigde Geovannina (81) met haar 11-jarige hondje Milo.
FOTO CHRIS NELIS Buurtbewon­er Roger Troch herenigde Geovannina (81) met haar 11-jarige hondje Milo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium