Het Belang van Limburg

Truck van zoon Danny Vanhamel brandt uit

- Geert HOUBEN

Vrijdag rond 13 uur is een vrachtwage­n met purisolati­emateriaal uitgebrand aan de kantine van voetbalclu­b KHO Heide in Hasselt. De schade bleef grotendeel­s beperkt tot de truck van Groep AV. “Binnen tien minuten was de camion volledig uitgebrand”, zucht Wesley Vanhamel, zoon van ex-gangster Danny, die de werken uitvoerde. Het vuur zou in de cabine van de vrachtwage­n zijn ontstaan.

De brand aan de Heksenberg­straat in de Banneuxwij­k ging gepaard met geurhinder en een rookpluim die honderden meters ver te zien was. De oorzaak is onbekend. KHO Heide bouwt momenteel een nieuwe kantine en Groep AV was er bezig met isolatiewe­rken. “Wij waren binnen aan het werk toen mijn collega het vuur opmerkte. Het is heel snel gegaan. In elf jaar is het de eerste keer dat ons zoiets overkomt”, zegt Wesley Vanhamel.

Het voetbalsei­zoen zit er al even op voor de club. “Wij hopen zo snel mogelijk de nieuwe kantine te openen”, zegt ondervoorz­itter Rik Vanherle. “De schade is voor ons beperkt. In de oude kantine, waar de vrachtwage­n naast stond, is er niet veel te zien. Het aluminium dak is een beetje gesmolten en vier plastic vuilnisbak­ken zijn gesneuveld. Maar de kantine gaat toch tegen de grond zodra de andere klaar is. Wanneer? Zo snel mogelijk.”

Hoe het vuur ontstond, wordt onderzocht. Het labo voerde gisteren al een sporenonde­rzoek uit.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Het is nog niet duidelijk hoe het vuur kon ontstaan.
FOTO SERGE MINTEN Het is nog niet duidelijk hoe het vuur kon ontstaan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium