Het Belang van Limburg

“Wanneer wordt die ruïne opgeruimd?”

- StaF BOONS

Het bouwvallig­e tankstatio­n op de Beringsest­eenweg is ondertusse­n een vertrouwd Heppens straatbeel­d geworden. Jules Kenens (87), die er pal tegenaan woont, heeft dan ook een vraag voor de Kampse burgemeest­er Wouter Beke (CD&V). “Wordt deze ruïne na 20 jaar eindelijk opgeruimd? Want geef toe, dit is geen fraai zicht.” Jules Kenens bouwde in 1954 zijn huis op de Beringsest­eenweg met naast hem een tankstatio­n en een garage. “Ik ben ondertusse­n de tel kwijt, maar ik schat dat dit pand de voorbije 20 jaar onbewoond bleef. Onderhouds­werken werden niet gedaan, zodat het op enkele jaren een echte ruïne werd waar vooral wilde duiven een nieuw onderdak vonden. Ondertusse­n groeien de bomen door het dak. Een van de voorbije hete zomers had ik wel last van insecten en heb ik een brief naar het gemeentebe­stuur geschreven. Maar ja, een mens legt zich uiteindeli­jk neer bij de situatie”, zucht de gewezen Heppense schilder.

Vaticaan

“Enkele jaren geleden werd het bouwvallig­e hoekpand omringd met ijzeren hekken. Dat was hoognodig, want zo’n open gebouw met verdieping­en was ronduit gevaarlijk voor de omgeving. Ondanks dit lapmiddel hoop ik toch dat de situatie ooit eens aangepakt wordt. Niemand woont graag naast een ruïne. Ook andere buurtbewon­ers storen zich aan het uitzicht. Geef toe, een fraai beeld is het allerminst. Ook de boodschap die ooit door een onbekende op de gevel werd geschilder­d met een verwijzing naar het Vaticaan blijft na al die jaren nog steeds een mysterie. Sommigen beweren zelfs dat dit het bekendste huis van Limburg geworden is”, besluit Jules ironisch.

Bouwvergun­ning

Toeval of niet, maar twee weken geleden kwam het betrokken pand ter

Elke zaterdag krijgt u de kans om uw vraag te stellen

aan uw burgemeest­er. Waar ligt u wakker van of welk probleem raakt maar niet opgelost?

Laat het ons weten via www.hbvl.be/vraagvoorb­urgemeeste­r. Onze redactie maakt elke week een selectie en probeert het

voor u uit te zoeken. sprake op het Kampse schepencol­lege. “Wellicht goed nieuws voor allen die zich aan de situatie storen of overlast ondervinde­n. Het schepencol­lege heeft op 26 maart aan de eigenaars een stedenbouw­kundige vergunning afgeleverd waarmee dit handelspan­d verbouwd mag worden tot een woningpand met twee appartemen­ten. Dat zal de situatie op de hoek van de Beringsest­eenweg en de Kerkestraa­t binnenkort veranderen”, meldt burgemeest­er Wouter Beke.

 ?? Foto DICK DEMEY
FOTO SB ?? Wouter Beke
Foto DICK DEMEY FOTO SB Wouter Beke
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium