Het Belang van Limburg

“Blinde Steve kan niet zonder Petra”

Dierenasie­l zoekt baasje voor onafscheid­elijk hondenduo

- Sofie GEUSENS

Border collies Steve en Petra zijn onafscheid­elijk. Steve is blind en vertrouwt op Petra om hem te gidsen in nieuwe omgevingen. Ze verblijven momenteel in het dierenasie­l van Sint-Truiden en zijn op zoek naar een nieuw baasje. “Het zou jammer zijn om de twee te splitsen”, zegt Philip Zurinckx, voorzitter van het asiel.

Border collie Steve is blind. Hij verblijft momenteel in het dierenasie­l in Sint-Truiden, maar hij is daar niet alleen. Hij werd samen met het teefje Petra weggehaald bij hun vorige eigenaar. Die kon niet meer voor de dieren zorgen en zag ook in dat het de twee honden een betere thuis verdienen. Omdat Steve blind is, vertrouwt hij erg op Petra.

“Je ziet dat zij hem rondleidt. Ze leven al langer samen en ze vertrouwen elkaar volledig”, zegt Zurinckx. Het asiel hoopt dat ze samen geadopteer­d worden, maar Steve is dertien jaar en dus al een oudere hond. Petra is wat jonger

Philip ZURINCKX Dierenasie­l Sint-Truiden en kan eventueel apart geadopteer­d worden. “Het zou jammer zijn om de twee te splitsen. Ze moeten hier ook niet onmiddelli­jk weg. Er zijn al een aantal kandidatur­en, maar we gaan geen overhaaste beslissing­en nemen.” “Steve is niet zo’n sukkelaar als de meesten zouden denken”, zegt Kathleen Flussie, medewerkst­er in het asiel. “Er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten. Zo ziet Steve tijdens het wandelen de aankomende auto’s niet. Het is belangrijk dat je hem dan even weghoudt van de straat. Ook

Je ziet dat Petra Steve rondleidt. Ze leven al langer samen en ze vertrouwen elkaar volledig

moet je opletten voor rioolputje­s, banken en paaltjes. Hij loopt nogal gemakkelij­k ergens tegen.” Ook nieuwe omgevingen zijn moeilijker voor Steve. “Hij loopt dan meestal achter Petra aan en luistert naar haar voetstappe­n. Die kan hij gemakkelij­k volgen.” Als Steve geadopteer­d wordt, zullen zijn nieuwe baasjes hem wel wat moeten helpen. “Je kan hem niet onmiddelli­jk alleen laten lopen in de tuin. De eerste twee weken moet je hem aan de leiband houden en goed de tuin laten verkennen. Na een tijdje maakt hij een soort mentale foto en kan hij zelf zijn weg vinden.”

→ bekijk een filmpje van het onafscheid­elijke

duo op www.hbvl.be

 ??  ??
 ?? FOTO HBVL ?? Steve en Petra werden weggehaald bij hun vorig baasje dat niet meer voor hen kon zorgen.
FOTO HBVL Steve en Petra werden weggehaald bij hun vorig baasje dat niet meer voor hen kon zorgen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium