Het Belang van Limburg

“Eind dit jaar is geurhinder in Lummen van de baan”

-

aan de Klaverblad­straat onhoudbaar is en dat het bedrijf op korte termijn dient te herlokalis­eren.” Milieusche­pen Wim Vangeel (Cd&V) bevestigt dat de deputatie de mening van het Lummense schepencol­lege heeft gevolgd. “Onze beslissing was logisch en dus juist.”

Rust

Volgens bedrijfsle­ider Claes heeft het bedrijf nog een milieuverg­unning tot 2029 in de Klaverblad­straat. “Ons enige probleem is geurhinder van bepaalde producten. Eind dit jaar is dat probleem van de baan,”, belooft Claes. Waarom hij dan toch in beroep is gegaan tegen de beslissing van de gemeente? “Omdat het niet evident is in een jaar tijd een nieuwe vestiging op te richten voor de geurende producten. We hebben ver van de bewoonde wereld en buiten Lummen een optie op twee percelen. De onderhande­lingen zijn bezig, maar het is niet eenvoudig om in zo korte tijd de nodige vergunning­en te krijgen en een bedrijf op te richten. Daarom had ik graag een jaar verlenging gekregen. We kunnen nog naar de Raad van State gaan, maar dat is de bedoeling niet omdat we rust willen voor de omwonenden en het personeel. Er werken nu 17 mensen bij Recyfood.”

Claes is in ieder geval van plan om minstens tot 2029 op zijn huidige locatie in Lummen te blijven. “We blijven hier voor de verwerking van de niet-geurende producten. Voor de geurende producten nemen we de nodige maatregele­n zodat dit probleem tegen eind dit jaar van de baan is.”

 ?? FOTO KOEN LUTS ?? Recyfood recycleert afgekeurde voeding tot grondstof voor biovergist­ers.
FOTO KOEN LUTS Recyfood recycleert afgekeurde voeding tot grondstof voor biovergist­ers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium