Het Belang van Limburg

Ouders Kenric dienen klacht in tegen oplichter

- Jozef CROUGHS

Een onbekende man zou de voorbije dagen geld geronseld hebben in naam van de familie van Kenric Enckels (4). De ouders van de zieke jongen hebben een klacht ingediend bij de politie nadat kennissen hen dit hadden gesignalee­rd. Zelf zijn mama Livia en papa Serge op dit ogenblik in Zwitserlan­d, waar Kenric een behandelin­g tegen kanker ondergaat.

De man zou op Terbiest en in Zepperen hebben aangebeld bij mensen en er in naam van een inzameling voor een kinderkank­erfonds een aantal gadgets hebben aangeboden tegen geld. “Volgens de geruchten gebruikte hij daarvoor de naam van ons zoontje en van Nora, een ander meisje dat tegen kanker vecht. Hierover is met ons nooit een afspraak gemaakt en we zouden ook nooit de toestemmin­g geven”, stellen mama Livia Raskin en papa Serge Enckels formeel.

Ook de ouders van de zieke Nora (4) uit Tongerlo hebben geen weet van een afspraak over een huisaan-huisverkoo­p. De ouders van Kenric hopen dan ook dat de man snel geïdentifi­ceerd wordt en ver- volgd. “Het kan niet dat iemand zich op de kap van ernstig zieke kinderen probeert te verrijken”, klinkt het. Concrete getuigenis­sen zijn er voorlopig echter niet.

Ernstig

Korpschef Steve Provost bevestigt wel dat er een klacht is ingediend tegen onbekenden. “Wij nemen deze klacht ernstig. Vandaag gaat het echter enkel om gissingen, zonder echt concrete aanwijzing­en. We vragen dan ook dat mensen zich melden als ze iemand aan de deur hebben gekregen die hen gadgets verkocht in naam van Nora en Kenric. Verklaring­en zijn welkom en worden in alle discretie behandeld”, zegt Provost. Het Belgisch Kinderkank­er Steunfonds vzw, dat gevestigd is in de Rijschools­traat in Sint-Truiden, wordt her en der met de vinger gewezen, maar distantiee­rt zich. “Wij hebben geen enkele actie voor Nora of Kenric op touw gezet. Wij betreuren het ten zeerste dat onze organisati­e met deze malafide praktijken geassociee­rd wordt”, zegt voorzitter Patrick Hubeau. Bovenop deze malafide praktijken kregen de ouders van Kenric vandaag te horen dan het aantal bestraling­en van hun zoontje wordt verhoogd met twee beurten naar 33. Maar er is ook goed nieuws. Kenric werd al overstelpt met meer dan 640 wenskaarte­n. “Mijn wens is uitgekomen”, glunder zijn moeke Anny. “Kenric en zijn broertje Kayden krijgen de leukste wenskaarte­n. Elke morgen kijken ze uit naar de komst van de postbode. Een ontspannen­d en mooi moment in deze moeilijke periode.”

Anny had eerder via onze krant een oproep gelanceerd om zo veel mogelijk kaartjes naar Kenric te sturen.

Het kan niet dat iemand zich probeert te verrijken op de kap van ernstig zieke kinderen

Livia RASKIN en Serge ENCKELS

Ouders Kenric

 ??  ??
 ?? FOTO HBVL ?? Kenric en zijn broer Kayden kregen al 640 kaartjes. “Ze kijken elke ochtend uit naar de postbode”, zegt hun moeke Anny.
FOTO HBVL Kenric en zijn broer Kayden kregen al 640 kaartjes. “Ze kijken elke ochtend uit naar de postbode”, zegt hun moeke Anny.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium