Het Belang van Limburg

“Dat het zover is moeten komen, dat ik toch nog wissel”

-

De Mol is een man. Zoveel is zeker. Maar of het Bahador, Pieter of Lloyd is die zijn tegenspele­rs saboteert, komen we pas zondagavon­d te weten. “Ik verdenk Baha al zolang, maar tijdens de vorige aflevering lag het er precies te dik op”, vertelt Molwatcher Sam die toch weer aan het twijfelen is . “Fietsen zonder zadel door het zand mag je natuurlijk niet onderschat­ten, maar dat Baha dan net op een vlak stuk even wil stoppen? Dat vind ik precies te verdacht. Tijdens de laatste opdracht waarin ze duels met elkaar moesten uitvechten, vond ik het heel gek dat Baha niet beter presteerde bij het onthouden van die pictogramm­en. Je weet dat je als Mol best het einde haalt, want dat is het moment om het meeste geld uit de pot te halen. En als Baha de Mol was, had hij die opdracht gerust kunnen voorbereid­en. Pieter daarentege­n...”

Ga je net voor de finale toch nog van Mol veranderen?

“Neen, maar doordat Pieter zo lastig was toen hij verloor met Jenga, ben ik hem echt gaan verdenken. Op dat spel kan je je niet voorbereid­en. En hij baalde echt. Omdat hij geen extra geld uit de pot heeft kunnen halen?”

Graag een finale voorspelli­ng.

“Zouden de makers echt de ballen hebben om een priester te kiezen als Mol? Hij is wel een priester met een hoek af, dus qua persoonlij­kheid wel ideaal. Het zou wel een vette onthulling zijn. Maar ik blijf bij mijn theorie. Baha is de Mol. Voor de winnaar komt het erop neer wie het meeste info heeft, want het kan heel close zijn bij de test. Dus dan zou ik zeggen dat Lloyd wint. (begint toch weer te twijfelen en haalt er het overzicht met het binnengebr­achte geld bij) Pieter heeft toch wel heel veel geld verspeeld! Bij de opdracht met de koffertjes en de geiten. En ook in de drive-in. Hij heeft iets meer dan 3.000 euro binnengebr­acht en Baha 5.200 euro. Het kan toch niet dat De Mol 2.200 euro meer geld in de pot brengt dan een kandidaat? Dat klopt gewoon niet. Ik trek mijn statement terug in! Pieter is De Mol en Baha wint. Ik denk dat hij zeker is van zijn Mol en daarom zo relaxed was tijdens de laatste opdracht. (zucht) Dat het zover is moeten komen. Dat ik nu toch nog wissel.”

Dus als Pieter De Mol is, heb je het toch goed gedaan.

“Dan ben ik een tevreden man. En als Lloyd het toch nog zou zijn ook, want dan win ik de poule die we met de vorige kandidaten hebben opgezet. Maar als het Baha is…dan ga ik toch balen!”

→ ‘De Mol’, VIER, zondag, 20.00 uur

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium