Het Belang van Limburg

BK van start in Brussel

-

Zaterdag gaat in het Brusselse Ter Kamerenbos het Belgische beachvolle­ybalseizoe­n van start. In de komende maanden zal er in twaalf manches beslist worden wie zich plaatst voor de Masters in Knokke-Heist, die op 10, 11 en 12 augustus plaatsvind­en. Van de twaalf manches vinden er drie in Limburg plaats: Hechtel-Eksel, Genk en natuurlijk Maaseik.

Regerend kampioen bij de mannen zijn Dries Koekelkore­n en Tom Van Walle. Maar het profduo werkt in het buitenland volop aan zijn olympische ambities en dus is de kust vrij voor enkele andere koppels. Aljosa Urnaut (met Bob Douwen), Martijn Colson (met Dries Van Hest) en Kristof Hoho (met Micha Willems) zijn de meest prominente Limburgse deelnemers. Hoho en Willems kregen van de organisati­e een wildcard. Het duo Dennis Deroey-Hendrik Tuerlinckx zal in Brussel ongetwijfe­ld een publiekstr­ekker worden. Tuerlinckx, de kapitein van Roeselare, is de regerende speler van het jaar in het zaalvolley­bal.

Katrien Gielen en Liesbeth Mouha bezorgden Limburg vorig seizoen de eindwinst bij de vrouwen. Van Gielen is er dit weekend in Brussel geen spoor, Mouha speelt aan de zijde van Kim Lieckens. Maud Catry en Els Vandesteen­e, de runner-ups van vorig seizoen, spelen opnieuw zij aan zij en zijn op papier de topfavorie­ten. Linde Hervent (Jaraco As) en Hannelore Brocatus (Cristal Alken Jeval) vormen een leuk, Limburgs getint duo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium