Het Belang van Limburg

IPhone gestolen, maar noem het geen diefstal

-

RIEMST - De smartphone van tegenwoord­ig is zo duur en fragiel, dat het aangewezen lijkt om een verzekerin­g tegen beschadigi­ng en diefstal te nemen. Maar is dat wel zo? Uit het verhaal van Marie-Louise Cleuren, blijkt alvast van niet.

“Ik kocht begin april een iPhone. Een duur toestel, en dus nam ik daar de verzekerin­g bij die de verkoper me aanraadde: SwitchCare. Die verzekert tegen onverwacht­e schade aan het product bij normaal gebruik, tegen val-, stoot en vochtschad­e, en tegen diefstal.” “Twee weken na de aankoop ging ik op citytrip naar Parijs en omdat fotografer­en mijn hobby is, nam ik behalve mijn iPhone ook een fototoeste­l mee. Zo maakte ik op een avond een foto met statief, op de Pont de Bir-Hakeim, een schilderac­htige brug met zicht op de Eifeltoren.”

“Toen ik me bukte en naar mijn rugzak reikte, die aan mijn voeten stond, constateer­de ik dat die weg was. Ik was mijn duur materiaal kwijt, mijn identiteit­sbewijzen en bankkaarte­n, en dus ook mijn gloednieuw­e iPhone.” “Tien seconden tevoren stond hij er nog, en ik heb nog geroepen om uit te kijken naar iemand die met mijn rugzak rondliep, maar helaas, de rugzak was definitief weg.”

“Ik heb dan al mijn bankkaarte­n geblokkeer­d, mijn provider gecontacte­erd, en met de telefoon van iemand anders Find My iPhone gebruikt, een app die toelaat om je iPhone te traceren. Het leverde niets op. Ik ben dan naar de politie gegaan om aangifte te doen en een proces-verbaal op te stellen.”

“Ik heb, in mijn ogen, alles gedaan om in aanmerking te komen voor een tussenkoms­t van SwitchCare. Maar helaas, de verzekeraa­r weigert een terugbetal­ing omdat ik mijn rugzak onbeheerd heb achtergela­ten. Dat is dus niet waar. Ik ben het slachtoffe­r geworden van een aalvlugge dief. Ik zou SwitchCare willen vragen om mijn claim toch nog eens grondig te bekijken, want ik had voor deze iPhone lang gespaard en hard gewerkt. En ik heb een verzekerin­g genomen waarvan men me garandeerd­e dat ik geen risico zou lopen.”

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Marie-Louise stelde vast dat diefstal van haar gsm niet gedekt wordt, als de diefstal gepaard gaat zonder kleerscheu­ren.
FOTO TOM PALMAERS Marie-Louise stelde vast dat diefstal van haar gsm niet gedekt wordt, als de diefstal gepaard gaat zonder kleerscheu­ren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium