Het Belang van Limburg

WIE LOST DIT OP?

-

“X is bij mij komen winkelen, omdat hij bij mij mocht betalen met RES, een betaalmidd­el voor kleine handelaars en ondernemer­s. Had ik dat maar niet toegestaan. De partner van X liet de ringen over de toonbank rollen. Dat had voor mij het signaal moeten zijn dat ze eigenlijk niets voor die ring voelde”, zegt de juwelier.

“Ik heb de ring laten vergroten bij een Limburgse vakman. Die kon de ring geen vier maten groter maken door knippen en plakken, omdat de steentjes er dan door de spanning zouden uitvliegen. Daarom heeft hij de ring uitgeslepe­n. Daar kan wat verlies mee gepaard zijn gegaan. Maar qua waarde van de ring maakt dat geen groot verschil. Een gram goud kost 35 euro. Dat zo’n ring van acht gram dan 2.100 euro kost, is omdat het een uniek kunstwerk is.” “Omdat X niet tevreden was over de bewerking van de ring, heb ik voorgestel­d dat ik hem zou terugnemen en terugbetal­en. In RES. Maar dat wou X niet, hij wilde cash geld terug. Nu wil ik die ring nog wel verzwaren met 2 gram goud, maar ik wil hem ook niet meer terug.” Voor U Opgelost bracht X en de juwelier samen bij de goudsmid. Dat leverde een felle discussie op, zonder resultaat. X wil niet dat de ring wordt verzwaard. De juwelier wil niet meer terugbetal­en, ook niet met RES. Beide partijen geven geen duimbreed toe. Bovendien willen ze geen gezichtsve­rlies, en ook niet met naam in de krant. Een verhaal met alleen maar verliezers dus.

→ Wat denkt u ervan? Heeft u misschien een oplossing? Laat het ons weten. → Mail ons uw mening, via vooruopgel­ost@hbvl.be

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium