Het Belang van Limburg

NIET OPGELOST

-

Ook na onze tussenkoms­t weigert SwitchCare om de claim van Marie-Louise te honoreren. “We betreuren dit, maar de vordering is afgewezen op basis van onze Algemene Voorwaarde­n, waarin is opgenomen dat gevallen zijn uitgeslote­n waarbij het toestel onbeheerd wordt achterlate­n”, zegt SwitchCare.

Wat is de definitie van ‘onbeheerd achterlate­n’?

SwitchCare: “Onbeheerd betekent: wanneer u, of een andere persoon boven 18 jaar waaraan u uw apparatuur heeft toevertrou­wd, niet het volle zicht heeft op uw verzekerde apparatuur of niet in een positie verkeert om te voorkomen dat onbevoegde­n uw verzekerde apparatuur wegnemen. Gezien bovenstaan­de heeft de verzekeraa­r de diefstalcl­aim van mevrouw Cleuren helaas moeten afwijzen.”

Wanneer is een diefstal wel gedekt door de verzekerin­g?

SwitchCare: “Diefstal is bijvoorbee­ld wel gedekt wanneer de verzekerde apparatuur wordt weggenomen uit een deugdelijk afgesloten ruimte, die niet vrij toegankeli­jk is voor publiek en wanneer er sporen van braak zijn. Diefstal is ook gedekt wanneer er geweld wordt gebruikt bij het wegnemen van de verzekerde apparatuur.”

“In het verleden hebben wij een uitgebreid­ere dekking gehad voor diefstal, maar aangezien hier meervoudig misbruik van werd gemaakt, zijn de verzekeraa­rs genoodzaak­t geweest scherpere grenzen te stellen. Wel dekken onze polissen alle vormen van schade, behalve opzettelij­k toegebrach­te en cosmetisch­e schade.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium