Het Belang van Limburg

Veel interesse voor Akpom en Legear

- door Gunter WILLEKENS en Lies VANBETS

HASSELT - Weinig dingen zijn zo bijzonder en persoonlij­k als ringen. Koopt, krijgt of geeft u er eentje, dan moet hij perfect genoeg zijn om verliefd te worden. Dat was de ring van X ook, tot hij hem liet aanpassen, aan de vinger van zijn geliefde.

“Op 3 maart 2018 bracht ik, samen met mijn echtgenote, een bezoek aan de juwelier. Mijn vrouw zag er een ring die haar erg beviel. Helaas bleek hij een paar maten te klein. Op onze vraag of de ring in een grotere maat kon worden nabesteld, kregen we een negatief antwoord.”

“De juwelier verzekerde ons wel dat de ring perfect vergroot kon worden, door hem te knippen en er een stukje goud tussen te plakken. Hij zou de ring daarvoor naar Antwerpen sturen, ‘omdat daar de meeste expertise aanwezig is’. Voor die grotere en dus ook zwaardere ring moest ik 100 euro bijbetalen. Indien het niet mogelijk zou zijn om de ring zo ver open te plooien om het stukje er tussen te zetten, dan zou de juwelier ons contactere­n zodat wij een andere ring konden kiezen. Ok. Alles samen moest ik voor 2.100 euro RES (een betaalmidd­el, zie kader) neertellen.”

“Een aantal dagen later kregen we telefoon met de melding dat we de ring mochten ophalen. Onze ring was vergroot volgens het afgesproke­n procedé, zo beweerde de juwelier. Maar toen mijn echtgenote de ring paste, merkte ze dat de ring een scherpe rand vertoonde aan de binnenkant, een rand die er voordien niét was.”

“Ik liet de ring onderzoeke­n. Bleek dat de omtrek van de ring niet was vergroot, maar uitgefrees­d, of beter: uitgehold. Daardoor is hij niet zwaarder, maar lichter geworden. In plaats van de gecertific­eerde 9,6 gram, weegt hij nu nog maar 7,7 gram.”

“De goudsmid die de ring bewerkte, beweert nu dat de ring al uitgefrees­d was toen ik hem kocht. Ik ben daarom op zoek gegaan naar de oorsprong van het juweel, en kwam uit bij een verkoper in Antwerpen. Die wist me dan weer te vertellen dat het om een ring ging van een ander merk dan het merk waarvoor hij door de juwelier werd gesleten. In mijn ogen gaat het hier om fraude. Je moet als handelaar eerlijk zijn over de producten die je verkoopt. Punt uit. Als je een Mercedes verkoopt, dan moet je geen BMW leveren. We zijn 1.9 gram goud kwijt en hebben nu een ring die geschandal­iseerd is Mijn vrouw is hem door dat circus beginnen haten. We willen de ring teruggeven, en ons geld terugkrijg­en. De juwelier kan hem dan nog verder verkopen.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium