Het Belang van Limburg

“Dit gevoel heb ik heel lang

Jelle Vossen: van bankzitter tot kampioenen­maker van Club Brugge

- Thomas STANDAERT

Twee weken geleden was het nog een kampioenen­feest zonder veel glans geweest voor Jelle Vossen maar met een doelpunt en een assist op Charleroi én vooral de levensbela­ngrijke gelijkmake­r op Standard eiste Vossen alsnog een heldenrol op in de Brugse titel. “Bij KRC Genk was er in 2011 ook weinig sprake van Kennedy. Maar hij bezorgde ons wel de titel”, glunderde de kampioenen­maker.

Tegen zijn ex-club KRC Genk moest Vossen twee keer toekijken vanuit de tribune. De rest van de wedstrijde­n in play-off 1 begon hij op de bank, maar op Standard dropte Ivan Leko zijn Limburgse goalgetter toch in de basis. “Omdat hij goed was ingevallen op Charleroi. Omdat hij een echte winnaar is en omdat hij goed kan omgaan met stress”, verklaarde Leko voor de match. Dat Vossen af en toe ook wel een belangrijk doelpunt kan scoren vergat de Kroaat te zeggen. Net voor de rust trapte Vossen het kampioenen­feest op gang. “Een fantastisc­h gevoel”, vertelde hij achteraf. “Dit is een gevoel dat ik heel lang heb moeten missen. Een paar weken geleden was er van Jelle Vossen bijna geen sprake meer, maar zelf ben ik altijd blijven geloven dat ik nog belangrijk kon zijn in de strijd om de titel. Ik herinner me nog dat er in het kampioenen­seizoen met KRC Genk (in 2011, nvdr) ook weinig sprake was van Kennedy (Nwanganga, red.). Maar uiteindeli­jk was hij wel de man die ons de titel bezorgde. Dat is altijd in mijn achterhoof­d gebleven. Het kan verkeren.”

Supergoed

Ook op Charleroi was Vossen al beslissend met een doelpunt en een assist als invaller. “Ik voelde me de laatste weken supergoed. Ik voelde dat ik dicht bij een basis-

Jelle VOSSEN plaats was en dat ik nog een beslissend­e rol zou kunnen spelen. Het doet enorm veel deugd dat ik dat nu ook heb kunnen doen.” Voor Vossen is het zijn derde landstitel na die van 2011 met KRC Genk en die van twee jaar geleden met Club Brugge. “Van die drie titels heb ik het gevoel dat ik in deze het minst belangrijk was. Maar deze laatste twee wedstrijde­n maken wel heel veel goed. Het is voor mij de titel van het collectief. Eentje waar heel Club Brugge keihard voor heeft gewerkt. Eentje die we echt verdienen.”

Van die drie titels heb ik het gevoel dat ik in deze het minst belangrijk was. Maar deze laatste twee wedstrijde­n maken wel heel veel goed

 ?? Foto PHOTO NEWS ?? Lommelaar Hans Vanaken is de draaischij­f van de landskampi­oen met elf goals en twaalf assists.. “Mijn beste seizoen in eerste klasse.”
Foto PHOTO NEWS Lommelaar Hans Vanaken is de draaischij­f van de landskampi­oen met elf goals en twaalf assists.. “Mijn beste seizoen in eerste klasse.”
 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium