Het Belang van Limburg

Anderlecht mist halve ploeg tegen Genk

-

Anderlecht moet zondag winnen van Genk om nog kans te maken op plaats twee. Maar de helft van de ploeg ontbreekt. Een overzichtj­e.

1 DENDONCKER: GESCHORST

Leander Dendoncker heeft zijn laatste match gespeeld voor Anderlecht. Hij pakte gisteren geel en is geschorst tegen Genk. Trebel kan hem wel vervangen, want die is terug uit schorsing.

2

ONYEKURU: BANG

In Nigeria lanceerde de website Scoreniger­ia het gerucht dat Henry Onyekuru geen Engelse werkvergun­ning zal krijgen en dus niet voor Everton zal mogen spelen als hij niet naar het WK gaat. Meer nog: het voegde eraan toe dat Anderlecht hem bewust niet laten spelen zodat het Onyekuru volgend seizoen kan houden. Gisteren zat hij in de tribune, maar de rest lijkt ons larie.

3

Kara zat gisteren op de bank. Kan hij naar het WK zonder één speelminuu­t? “Kara had een kwartiertj­e kunnen invallen om ons te helpen met zijn gestalte”, aldus Vanhaezebr­ouck.

4

KARA: GEEN 90 MINUTEN

OBRADOVIC: FORCEREN

Ivan Obradovic sukkelt met de buikspiere­n en dat lijkt ernstig. Om aan de Servische bondscoach te tonen dat hij toch meekan naar het WK zal hij tegen Genk misschien wel spelen, maar dat is niet zeker. Anderlecht wil geen risico’s nemen.

5

Markovic heeft een scheurtje in de hamstring. Saief sukkelde ook met zijn hamstring en viel gisteren in de eerste helft al uit met een verrekking in de knie. Ook voor hem lijkt Genk onhaalbaar.

6

MARKOVIC EN SAIEF: OUT SPAJIC EN NAJAR: ONZEKER

Spajic heeft de hoop op het WK met Servië al opgegeven. Hij stond gisteren voor het eerst in weken in de basis na zijn enkelbless­ure, maar de laatste twintig minuten speelde hij al trekkebene­nd uit. Najar was er niet bij, want die had spierhinde­r.

 ?? Foto ISOSPORT ?? Leander Dendoncker is geschorst tegen Genk zondag.
Foto ISOSPORT Leander Dendoncker is geschorst tegen Genk zondag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium